Sports Βusiness

Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλπάο ενώνονται για να μπλοκάρουν τη συμφωνία LaLiga-CVC

Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλπάο ενώνονται για να μπλοκάρουν τη συμφωνία LaLiga-CVC

Στοπ στη συμφωνία της LaLiga με τη CVC θέλουν να βάλουν Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο, παρουσιάζοντας μια καλύτερη πρόταση στον Χαβιέρ Τεμπάς.

Σχετικά Άρθρα

«Πυρηνικά όπλα» έχουν βγει για τη μάχη της LaLiga, με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κοντράρουν την πρόταση της CVC. Με επιστολή προς τους 39 υπόλοιπους συλλόγους της LaLiga και της Segunda Division, καλούν τις ομάδες να απορρίψουν την πρόταση της CVC και να στηρίξουν την δική τους αντιπρόταση.

Μάλιστα, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα συνεχίζουν να ασχολούνται με το πρότζεκτ της ευρωπαϊκής Super League που είχε αναταράξει τον ποδοσφαιρικό κόσμο τον περασμένο Απρίλιο. Τώρα εντείνουν την πίεση στη LaLiga με το «Project Sustainable» έτσι ώστε να μπλοκάρουν την πρόταση της CVC. Σύμφωνα με τη νέα πρόταση, αναμένεται να συσταθεί μια εταιρεία-όχημα που θα επενδύσει 2 δις ευρώ με το κόστος να κυμαίνεται από 2,5 % έως 3% ετησίως για 25 χρόνια. Το Project Sustainable θα διανέμει τα έσοδα στους συλλόγους ενώ δεν προβλέπεται η πώληση μεριδίων ιδιοκτησίας της LaLiga.
Laporta_Perez.jpg

Υπάρχει συμφωνία μεταξύ της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, καθώς οι δύο ομάδες ισχυρίζονται πως με το Project Sustainable θα εξοικονομηθούν 12 δις ευρώ για τους συλλόγους συγκριτικά με την πρόταση της CVC. Η Τράπεζα της Αμερικής, η JPMorgan και η HSBC βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις με τις 3 ομάδες για τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ.

Η αντίδραση της LaLiga είναι πως η πρόταση είναι υποθετική, τονίζοντας πως εκπονήθηκε χωρίς την ελάχιστη απαιτούμενη συστηρότητα. Από την άλλη, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες τους για τα οικονομικά στοιχεία της πρότασης της CVC καθώς αναμένεται να αποκτήσει μερίδιο εσόδων για τις μεταδόσεις των πρωταθλημάτων τα επόμενα 50 χρόνια, ένα διάστημα που φαντάζει εξωφρενικό.

Ο πόλεμος για τη LaLiga καλά κρατεί, τη στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης κατηγορείται πως βάζει τα συμφέροντά της πάνω από αυτά του ισπανικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τους Financial Times, πρόσωπο της LaLiga προειδοποιεί πως η νέα πρόταση χρηματοδότησης έχει στόχο να αποσπάσει την προσοχή καθώς Ρεάλ και Μπαρτσελόνα εργάζονται πυρετωδώς για τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League υπό νέα μορφή…

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0