Sports Βusiness

Διέκοψαν την συνεργασία τους η Sportsman’s Warehouse και η Great Outdoors!

Διέκοψαν την συνεργασία τους η Sportsman’s Warehouse και η Great Outdoors!

Τέλος στην μονοετή συνεργασία τους έβαλαν η αθλητική εταιρεία πώλησης, Sportsmans Warehouse, με την Great Outdoors, με την πρώτη να προβληματίζεται εξαιτίας των υπέρογκων ποσών που θα κληθεί να διαχειριστεί δίχως οικονομική βοήθεια, στο τρέχον έτος.

Ο «λιανοπωλητής» αθλητικών ειδών εξωτερικού χώρου Sportsmans Warehouse και η Great Outdoors Group, η μητρική εταιρεία των Bass Pro Shops, τερμάτισαν τα σχέδια συγχώνευσης, μετά από μία τριετία..

Αναλυτικότερα, η Great Outdoors συμφώνησε για πρώτη φορά να αποκτήσει το Sportsmans Warehouse τον Δεκέμβριο του 2020 για περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια. Παρά ταύτα, η «κοινή πορεία» των δύο είναι πλέον «εκτός λειτουργίας» μετά από σχόλια από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου που υποδεικνύουν ότι οι δύο εταιρείες δεν θα λάβουν άδεια για να κλείσουν τη συμφωνία.

Ως αποτέλεσμα, η Great Outdoors θα πληρώσει ένα τέλος τερματισμού 55 εκατομμυρίων δολαρίων στο Sportsmans Warehouse.

Πιστεύεται ότι η συμφωνία δεν θα εγκριθεί λόγω της έκκλησης προς τις ρυθμιστικές αρχές να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό σε όλες τις βιομηχανίες μετά από εκτελεστικό διάταγμα που υπεγράφη τον Ιούλιο από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Η ρυθμιστική ώθηση προσθέτει σε ένα ταραχώδες οικονομικό έτος για την Sportsman’s Warehouse, το οποίο έχει αγοραία αξία 743 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία με έδρα τη Γιούτα ανέφερε πωλήσεις 361,8 εκατομμυρίων δολαρίων στο οικονομικό τρίμηνο του 2021, μειωμένες κατά 19,2 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Επιπλέον, σημείωσε μείωση πωλήσεων στα ίδια καταστήματα κατά 9,9% κατά το οικονομικό δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το οικονομικό δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Απέδωσε τις χαμηλές επιδόσεις στο οικονομικό δεύτερο τρίμηνο του 2021 στη χαμηλότερη ζήτηση στις κατηγορίες ψαρέματος, κατασκήνωσης, κυνηγιού και σκοποβολής.

Μια ιδιωτική εταιρεία, η Great Outdoors δημιούργησε έσοδα 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους 12 μήνες που έληξαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με την υπηρεσία επενδυτών Moody's. Η Great Outdoors συγχωνεύτηκε με την Cabela's το 2017 σε μια συμφωνία αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0