Sports Βusiness

Μάντσεστερ Σίτι: Νέα συνεργασία με τη Sony, με κατεύθυνση στην… εικονική πραγματικότητα!

Μάντσεστερ Σίτι: Νέα συνεργασία με τη Sony, με κατεύθυνση στην… εικονική πραγματικότητα!

Αλλάζει από δω και πέρα η εμπειρία των φιλάθλων κατά την επίσκεψή τους στο Etihad Stadium.

Σχετικά Άρθρα

Η Sony έγινε ο νέος συνεργάτης της Μάντσεστερ Σίτι σε μια συμφωνία για τη δημιουργία νέων εμπειριών ψηφιακού περιεχομένου για τους φιλάθλους καθώς μπαίνουν στο Etihad Stadium.

Η εταιρία θα οριστεί ως «Επίσημος Εικονικός Συνεργάτης» της ομάδας, ενώ δεν αποκαλύφθηκε καμία αξία για τη συνεργασία, ούτε υπήρχαν λεπτομέρειες σχετικά με τη διάρκειά της. Βέβαια είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερη από τις τυπικές τριετείς συμφωνίες χορηγίας και εταιρικής σχέσης.

Sony_Lock-Ups_AW_white_background-scaled_landscape_2400x980.jpg

Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες της Sony προσαρμοσμένες στους οπαδούς της ομάδας, στόχος του έργου είναι να δημιουργήσει μια παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα θαυμαστών όπου οι ίδιοι θα μπορούν να αλληλοεπιδρούν με το κλαμπ και παράλληλα θα βρίσκονται σε μια διαδικτυακή πραγματικότητα, στην οποία θα αντικατοπτρίζεται το στάδιο. Η Σίτι λέει μάλιστα ότι «η νέα εμπειρία ψηφιακών θαυμαστών θα είναι η κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού».

Η Sony έχει δημιουργήσει πολλές ψηφιακές εμπειρίες για τους φιλάθλους της στις βιομηχανίες ψυχαγωγίας, αλλά αυτή με την Μάντσεστερ Σίτι αντιπροσωπεύει την πρώτη του είδους της στο άθλημα.

Το «Metaverse» (όπως ονομάζεται) είναι ουσιαστικά ένας υποθετικός ψηφιακός χώρος που δημιουργήθηκε ως διαδικτυακό τρισδιάστατο εικονικό περιβάλλον για προσωπικούς υπολογιστές, καθώς και ακουστικά επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0