Sports Βusiness

Συμφώνησαν η National Fooball League και ο Σταν Κρένκε έναντι 790 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από την δίκη του Ιανουαρίου!

Συμφώνησαν η National Fooball League και ο Σταν Κρένκε έναντι 790 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από την δίκη του Ιανουαρίου!
Η National Football League και ο ιδιοκτήτης των Los Angeles Rams Σταν Κρένκε, κατέληξαν σε συμφωνία με «αξιωματούχους» στο Σεντ Λούις για 790 εκατομμύρια δολάρια, πριν από την δίκη που προέκυψε το 2017 και θα λάμβανε χώρα τον Ιανουάριο!

Ο διακανονισμός προέρχεται από μια αγωγή για τη μετεγκατάσταση των Rams στο Λος Άντζελες το 2016. Η πόλη, η κομητεία του Σεντ Λούις και η Αρχή Περιφερειακών Συνεδριάσεων και Αθλημάτων μήνυσαν το NFL και τους Rams το 2017, αλλά η λύση βρέθηκε.

«Αυτή η ιστορική συμφωνία κλείνει ένα μακρύ κεφάλαιο για την περιοχή μας, εξασφαλίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τις κοινότητές μας, αποφεύγοντας την αβεβαιότητα της δίκης και της διαδικασίας αναίρεσης», δήλωσαν ο δήμαρχος του Σεντ Λούις, Tishaura Jones και ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας, Sam Page, σε κοινή τους συνέντευξη.

Ο διακανονισμός έρχεται επίσης λίγο πριν από τη δίκη που έχει οριστεί για τον Ιανουάριο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το NFL και οι Rams έχασαν την προσπάθειά τους να δικάσουν την υπόθεση αλλού στο Μιζούρι αντί στο πρώην σπίτι της ομάδας στο Σεντ Λούις.

Οι κατηγορούμενοι στην αγωγή είναι ο ιδιοκτήτης της Rams, Kroenke Sports & Entertainment, οι άλλες 31 επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες και οι ιδιοκτήτες τους. Η αγωγή ζητούσε αποζημίωση τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Οι «αξιωματούχοι» ισχυρίστηκαν ότι η πόλη έχασε μεταξύ 1,85 και 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως σε εισπράξεις φόρου ψυχαγωγίας και εισιτηρίων, άλλα 7,5 εκατομμύρια δολάρια σε φόρο ακίνητης περιουσίας και 1,4 εκατομμύρια δολάρια σε φόρο επί των πωλήσεων, συνολικά περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια απώλειας σε ετήσια έσοδα.

Η αγωγή ισχυρίζεται επίσης ότι η κομητεία του Σεντ Λούις έχασε επίσης έσοδα από ξενοδοχεία, ακίνητα και φόρους πωλήσεων μετά τη μετεγκατάσταση των Rams. Ο αντίκτυπος στην πολιτεία ανέρχεται συνολικά σε περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη μήνυση, η οποία χρησιμοποιήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης του Μιζούρι.

Σύμφωνα με την αγωγή, οι αξιωματούχοι του Σεντ Λούις αναζήτησαν επίσης ένα κομμάτι της αυξημένης αποτίμησης που σχετίζεται με τη μετεγκατάσταση των Κριών. Αυτό το σύνολο φτάνει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0