Sports Βusiness

Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Οι μεγάλες οικονομικές απώλειες λόγω της πανδημίας, οδηγούν τα «λιοντάρια» σε επαναγορά χρέους ύψους 249 εκατ. ευρώ!

Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Οι μεγάλες οικονομικές απώλειες λόγω της πανδημίας, οδηγούν τα «λιοντάρια» σε επαναγορά χρέους ύψους 249 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την επαναγορά χρέους αξίας 249 εκατομμυρίων ευρώ από τους δύο μεγαλύτερους δανειστές της, τις εταιρίες novo Banco SA και Banco Comercial Portugues SA.

Η πιθανή εξαγορά πρόκειται να ακολουθήσει τα νούμερα που προέκυψαν από την καθαρή ζημία της Σπόρτινγκ Λισαβόνας ύψους 33 εκατομμυρίων ευρώ κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου. Ο σύλλογος είδε το συνολικό χρέος του να φτάνει τα 308 εκατομμύρια ευρώ για το έτος, από 295 εκατ. ευρώ το 2020 - παρά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της στην Primeira Liga εδώ και 19 χρόνια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Σπόρτινγκ σχεδιάζει την επαναγορά χρέους δανειζόμενη χρήματα από την Apollo Global Management, μια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία συμφώνησε να συγχωνευθεί με την Athene τον Ιανουάριο σε μια συμφωνία αξίας 10 δισεκατομμυρίων ευρώ!

  • Το χρέος θα μετατραπεί σε ίδια κεφάλαια αν δεν αποπληρωθεί.
  • Υπάρχει πιθανότητα το χρέος να εξαγοράζεται με έκπτωση στην ονομαστική του αξία.
  • Δεν έχει επιτευχθεί τελική συμφωνία, καθώς άλλοι προσφέροντες εξετάζουν το ενδεχόμενο απόκτησης του χρέους.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει υποστεί μακροχρόνιες οικονομικές απώλειες λόγω της παγκόσμιας πανδημίας. Πέρσι, ο σύλλογος μείωσε τις οικονομικές απολαβές των παικτών κατά 40% για τρεις μήνες λόγω της διακοπής των αγώνων, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της έλαβε μείωση 50%.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0