Sports Βusiness

Το Staples Center μετονομάζεται σε Crypto.com Arena, σ’ ένα deal 700 εκατομμυρίων δολαρίων!

Το Staples Center μετονομάζεται σε Crypto.com Arena, σ’ ένα deal 700 εκατομμυρίων δολαρίων!

Αλλάζει η ονομασία της έδρας των Λος Άντζελες Λέικερς και Κλίπερς, στο πλαίσιο μιας χορηγικής συνεργασίας με την Crypto.com ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων!

Ονομασία αλλάζει η εμβληματική έδρα του Λος Άντζελες που φιλοξενεί Λέικερς και Κλίπερς από το 1999, το «Staples Center». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «The Athletic» η ονομασία του γηπέδου πρόκειται να αλλάξει ανήμερα των Χριστουγέννων και θα μετατραπεί σε «Crypto.com Arena»!

Το γεγονός αυτό είναι επιβεβαιωμένο από την AEG και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και η συμφωνία, μάλιστα, πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη σχετικά με δικαιώματα ονομασίας χώρου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, Σύμφωνα με τους «New York Times» το Crypto.com πλήρωσε περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια για τα 20ετή δικαιώματα ονομασίας!

Συγκριτικά, οι Κλίπερς σύναψαν πρόσφατα μια συμφωνία 23 ετών για να ονομάσουν τη νέα τους αρένα Inglewood Intuit Dome. Αυτή η συμφωνία, όπως αναφέρει το CNBC, αξίζει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια και η αρένα πρόκειται να ανοίξει το 2024.

Η Staples υπέγραψε αρχικά συμφωνία 100 εκατομμυρίων δολαρίων το 1997 για τα δικαιώματα ονομασίας στην αρένα και στη συνέχεια υπέγραψε μια άλλη το 2009. Η αρένα, η οποία ανήκει στην AEG, φιλοξενεί επίσης τους Λος Άντζελες Σπαρκς του WNBA και τους Λος Άντζελες Κινγκς του NHL, ενώ τα βραβεία Grammy διεξάγονται επίσης εκεί από το 2000!

Η Crypto.com είναι η δεύτερη εταιρεία κρυπτονομισμάτων  στις Ηνωμένες Πολιτείες τους τελευταίους μήνες. Η FTX έφτασε τα 135 εκατομμύρια δολάρια για να μετονομάσει την αρένα του Μαϊάμι Χιτ από American Airlines Arena σε FTX Arena τον Ιούνιο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0