Sports Βusiness

Είναι «τρελοί» αυτοί οι... Αμερικάνοι: Προσφέρουν πάνω από 1,5 δις ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League!

Είναι «τρελοί» αυτοί οι... Αμερικάνοι: Προσφέρουν πάνω από 1,5 δις ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League!

Η μάχη μαίνεται για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League από το 2022 έως το 2027, με τα δημοσιεύματα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού να αναφέρουν πως το ποσό ξεπερνά, πλέον, τα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ!

Ούτε οι Άγγλοι δεν φαίνεται πως το πιστεύουν. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League στις ΗΠΑ έχουν βγει σε δημοπρασία, ένα οριστικό ντιλ φέρεται να είναι κοντά και σύμφωνα με τους Financial Times, το ποσό ξεπερνά τα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ πλέον!

Αιτία της… εκτόξευσης του ποσού; Η «μάχη» που μαίνεται μεταξύ NBC και ESPN για το ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα!

Υπενθυμίζεται πως η Comcast Corp’s, εταιρεία του στην οποία υπάγεται το NBC, είναι η νυν κάτοχος των δικαιωμάτων.

Με βάση τη νέα συμφωνία, που αφορά στις αγωνιστικές περιόδους 2022-23, έως 2027-28, η Premier League θα πουλήσει ως ολόκληρο «πακέτο» τους 38 αγώνες και όχι σε... κομμάτια.

Αν το ντιλ ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει συμφωνία-ρεκόρ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League στις ΗΠΑ, αφού θα είναι το ακριβότερο τηλεοπτικό συμβόλαιο ποδοσφαίρου εκτός συνόρων!

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0