Sports Βusiness

Μέτοχος σε ομάδα του NFL; Οι Green Bay Packers δίνουν και πάλι την ευκαιρία μετά από 10 χρόνια!

Μέτοχος σε ομάδα του NFL; Οι Green Bay Packers δίνουν και πάλι την ευκαιρία μετά από 10 χρόνια!

Οι Green Bay Packers ανακοίνωσαν την έκτη πώληση μετοχών τους, δίνοντας μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια τη σχετική δυνατότητα! Η τιμή ορίστηκε στα 300 δολάρια, ενώ η διαδικασία ξεκίνησε στις 8 π.μ. της Τρίτης (16/11)!

Μία νέα σελίδα φαίνεται πως ανοίγεται για τους Green Bay Packers, αφού μετά από μία δεκαετία αποφάσισαν να διαθέσουν και πάλι μετοχές τους προς πώληση στο κοινό!

Ο αριθμός των μετοχών που θα διατεθούν ορίστηκαν στις 300.000 προς 300 δολάρια η κάθε μία. Δυνατότητα αγοράς θα έχουν μόνο οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών, του Γκουάμ, του Πουέρτο Ρίκο και των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ. Η χρονική περίοδος πώλησης ορίστηκε έως τις 25 Φεβρουαρίου του 2022, αλλά θα μπορούσε να δοθεί δυνατότητα παράτασης.

Από την πλευρά της η ομάδα ανέφερε πως θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για βελτιώσεις στο γήπεδό της, Lambeau Field. Τα έργα στο στάδιο, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων αναβαθμίσεων του γηπέδου και των νέων πινάκων αποτελεσμάτων-προβολής βίντεο, υπολογίζεται πως θα κοστίσουν συνολικά 250 εκατομμύρια δολάρια.

Το NFL απαιτεί τα χρήματα που συγκεντρώνονται από μια πώληση μετοχών να χρησιμοποιούνται μόνο για έργα σταδίων που είναι επωφελή για τους φιλάθλους. Τα χρήματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λειτουργικά έξοδα ή για βελτίωση των εγκαταστάσεων των παικτών. Οι Green Bay Packers είναι η μόνη ομάδα στην οποία ισχύει ο συγκεκριμένος κανόνας, επειδή είναι η μόνη ομάδα που ανήκει στους οπαδούς της!

Οι ενδιαφερόμενοι περιορίζονται σε 200 μετοχές, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών που αποκτήθηκαν κατά τις πωλήσεις του 1997 και του 2011.

Το απόθεμα των Green Bay Packers δεν μπορεί να πωληθεί, αλλά μπορεί να μεταφερθεί σε μέλη της οικογένειας. Οι μέτοχοι μπορούν να ψηφίσουν για τους διευθυντές του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας και ορισμένες άλλες κινήσεις στην ετήσια συνέλευση των μετόχων τον Ιούλιο.

Οι οπαδοί κατανοούν ποιοι είναι οι περιορισμοί της αγοράς τους, επομένως δεν παρακινούνται από οικονομικό κέρδος. Για κάποιους, είναι μια πιο προσωπική αγορά.

Πλέον, η ομάδα έχει 361.300 μετόχους που κατέχουν συλλογικά περίπου 5.009.400 μετοχές.

Υπενθυμίζεται πως οι προηγούμενες πωλήσεις μετοχών έγιναν το 1923, το 1935, το 1950, το 1997 και το 2011. Οι τρεις πρώτες διέσωσαν την ομάδα από τα τρομερά οικονομικά προβλήματα, ενώ αυτή του 1997 βοήθησε στην ανακαίνιση του Lambeau Field το 2003 και η πώληση του 2011 συνέβαλε σε περισσότερες ανακαινίσεις, όπως θα συμβεί και με αυτήν την πώληση.

Οι μετοχές κόστισαν 250 δολάρια η κάθε μία κατά την πώληση του Δεκεμβρίου 2011, η οποία έφερε περίπου 269.000 επιπλέον μετοχές και συγκέντρωσε περισσότερα από 67 εκατομμύρια δολάρια.
Εικόνα

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0