Sports Βusiness

Premier League: Η προσέλευση των φιλάθλων σπάει κάθε ρεκόρ και τα έσοδα των ομάδων φτάνουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Premier League: Η προσέλευση των φιλάθλων σπάει κάθε ρεκόρ και τα έσοδα των ομάδων φτάνουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Οι οπαδοί της Premier League κατακλύζουν τα γήπεδα μετά από σχεδόν 16 μήνες απουσίας, φέρνοντας έσοδα… ρεκόρ στα ταμεία των συλλόγων.

Οι αγώνες έχουν μέσο όρο 39.440 φιλάθλους ο καθένας μέχρι στιγμής - σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας transfermarkt.com - φέρνοντας περίπου 955 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από αγώνες, σύμφωνα με τον Κίραν Μαγκουάιρ, λέκτορας που ειδικεύεται στις οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Οι αριθμοί της προσέλευσης των θεατών θα μπορούσαν να αποτελέσουν ρεκόρ για την στην ιστορία του πρωταθλήματος εάν αυτά τα μεγάλα ποσοστά διατηρηθούν καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν, καθώς σχεδόν κάθε αγώνας είναι 95% πλήρης κατά μέσο όρο.

6d27ffca41.jpg

Τα κορυφαία πρωταθλήματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν ήταν τόσο… τυχερά, με την ισπανική La Liga να προσελκύει μόνο κατά μέσο όρο 16.872 οπαδούς σε σύγκριση με τους 26.811 που έφερε πριν από το αναγκαστικό κλείσιμο εξαιτίας της πανδημίας.

Οι ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος έχασαν περίπου 2,73 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχοντας παράλληλα σχεδόν 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρό χρέος μέχρι το τέλος της σεζόν 2019-2020.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0