Sports Βusiness

Από τον Τζόρνταν, στον Μπέκαμ και τον Μέσι: Οι 25 (δισ)εκατομμυριούχοι αθλητές όλων των εποχών!

Από τον Τζόρνταν, στον Μπέκαμ και τον Μέσι: Οι 25 (δισ)εκατομμυριούχοι αθλητές όλων των εποχών!

Αυτή είναι η λίστα με τους 25 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές όλων των εποχών. Σύμφωνα με την Sportico – Τα ποσά… ζαλίζουν!

Σχετικά Άρθρα

Τα ποσά στον αθλητισμό ως γνωστών είναι αστρονομικά. Κανείς όμως δεν θα μπορούσε να αναλογιστεί με ευκολία το που πραγματικά μπορούν να φτάσουν.

Η Sportico λοιπόν έδωσε τη λύση σε αυτήν την απορία, γνωστοποιώντας μια λίστα με τους 25 πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες όλων των εποχών και αθλημάτων. Στην κορυφή βρίσκεται ο Μάικλ Τζόρνταν, ενώ ανάμεσα στα ονόματα υπάρχουν και οι αριθμοί που… ζαλίζουν!

Αυτή λοιπόν είναι η λίστα των 25 πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών όλων των εποχών:

1. Μάικλ Τζόρνταν: 2,62 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Τζόρνταν κέρδισε περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσιο μισθό μόνο δύο φορές στη διάρκεια της 15χρονης καριέρας του στο ΝΒΑ, αλλά η Nike του έχει πληρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε δικαιώματα από τότε που αποσύρθηκε οριστικά το 2003.

2. Τάιγκερ Γουντς: 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Η περσινή εγχείρηση πλάτης και ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα τον Φεβρουάριο περιόρισαν το χρηματικό έπαθλο του Γουντς σε λιγότερο από 200.000 δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά συνέχισε να εισπράττει 62 εκατομμύρια δολάρια από την πορεία και κατέλαβε τη 13η θέση στη λίστα του Sportico.

3. Άρνολντ Πάλμερ: 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Πάλμερ, ο οποίος κέρδισε χρηματικό έπαθλο 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια των 50 και πλέον χρόνων στις περιοδείες του PGA και των Champions, ήταν ένας κέρβερος στο μάρκετινγκ μέχρι τον θάνατό του το 2016, συμπεριλαμβανομένης μιας 50χρονης σχέσης με τη Rolex, μια από τις μεγαλύτερες σχέσεις αθλητών – μάρκας.

4. Τζακ Νικλάους: 1,38 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Golden Bear πούλησε ένα μειοψηφικό μερίδιο της Nicklaus Cos στον επενδυτή Howard Milstein το 2007 για 145 εκατομμύρια δολάρια.

5. Κριστιάνο Ρονάλντο: 1,24 δισεκατομμύρια δολάρια

Οι χορηγοί του Ρονάλντο, όπως η Nike, η Herbalife και η Clear, επωφελούνται από τους ακόλουθους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από οποιοδήποτε άτομο στον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων 362 εκατομμυρίων στο Instagram και 150 εκατομμυρίων στο Facebook!

6. Φλόιντ Μεϊγουέδερ: 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο «Money» Μεϊγουέδερ είναι ο μόνος μποξέρ που εισέπραξε περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια από έναν αγώνα και, μάλιστα, το έκανε δύο φορές! Η πρώτη ήταν εναντίον του Μάνι Πακιάο το 2015 και στη συνέχεια εναντίον του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ το 2017, όταν κέρδισε το ρεκόρ των 275 εκατομμυρίων δολαρίων.

7. ΛεΜπρόν Τζέιμς: 1,17 δισεκατομμύρια δολάρια

Το συμβόλαιο του Κινγκ Τζέιμς με τους Λέικερς λήγει την επόμενη σεζόν και θα τον κάνει τον πρώτο παίκτη του ΝΒΑ στην ιστορία που θα κερδίσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια μόνο από τον μισθό του.

8. Λιονέλ Μέσι: 1,14 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Μέσι έγινε ο πρώτος πρεσβευτής της μάρκας αθλητών για τη Hard Rock International τον Ιούνιο, στο πλαίσιο μιας πενταετούς συμφωνίας με την εταιρεία, που ώθησε τα ετήσια κέρδη του εκτός αγωνιστικού χώρου σε σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια.

9. Μίχαελ Σουμάχερ: 1,13 δισεκατομμύρια δολάρι

Ο Σουμάχερ αμφισβήτησε τον Γουντς για τον τίτλο του πιο ακριβοπληρωμένου αθλητή στον κόσμο στις αρχές του 21ου αιώνα, χάρη στον υπέρογκο μισθό από τη Ferrari, με την οποία κέρδισε πέντε από τα επτά πρωταθλήματα στη Formula 1.

10. Ρότζερ Φέντερερ: 1,12 δισεκατομμύρια δολάρια

Τα κέρδη της καριέρας του Φέντερερ έφτασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2021, αριθμός κορυφής για το τένις. Οι μισοί από τους 14 χορηγούς του είναι συνεργάτες με τον 20 φορές πρωταθλητή Grand Slam για περισσότερο από μια δεκαετία.

11. Φιλ Μίκελσον: 1,08 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Μίκελσον έγινε ο γηραιότερος πρωταθλητής στην ιστορία του γκολφ με τη νίκη του στο δίχρονο στο 102ο Πρωτάθλημα PGA τον Ιούνιο αξίας ενός career-high 2,16 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματικό έπαθλο. Να σημειωθεί πως είχε κερδίσει μόνο δύο φορές στο Tour τα τελευταία οκτώ χρόνια πριν από τη νίκη.

12. Ντέιβιντ Μπέκαμ: 1,05 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Μπέκαμ ακολουθεί το μοντέλο του Τζόρνταν, χτίζοντας την καθαρή του αξία μέσω της ιδιοκτησίας αθλητικών ομάδων. Ο 46χρονος έλαβε το δικαίωμα να αγοράσει μια ομάδα του MLS με σταθερή τιμή 25 εκατομμυρίων δολαρίων, όταν εντάχθηκε στους LA Galaxy το 2007. Η τωρινή του ομάδα, Ίντερ Μαϊάμι, πρόσφατα κοστολογήθηκε σε περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια των νέων του συνεργασιών.

54cb1ed562.jpg

13. Κόμπι Μπράιαντ: 930 εκατομμύρια δολάρια

Η περιουσία του Μπράιαντ σημείωσε μια τεράστια αύξηση 400 εκατομμυρίων δολαρίων όταν η Coca-Cola συμφώνησε να αγοράσει την επωνυμία αθλητικών ποτών BodyArmor, σε μια συμφωνία που αποτίμησε την εταιρεία στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Μπράιαντ επένδυσε περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια το 2014, όταν οι πωλήσεις έφταναν μόλις στα 10, ενώ αναμένεται να σκαρφαλώσουν στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος. 

* Η εκτίμηση των κερδών έχουν υπολογιστεί μέχρι τον θάνατό του τον Ιανουάριο του 2020.

14. Σακίλ Ο’ Νιλ: 870 εκατομμύρια δολάρια

Ο «Σακ» πούλησε ένα μερίδιο στις μελλοντικές επιχειρηματικές του προσπάθειες στην Authentic Brands Group το 2015 και στη συνέχεια ώθησε την ABG να αγοράσει την Reebok σε μια συμφωνία 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος. Στη συνέχεια στράφηκε στην πώληση αθλητικών παπουτσιών χαμηλού κόστους στα καταστήματα Walmart και Payless σχεδόν πριν από δύο δεκαετίες.

15. Γκρεγκ Νόρμαν: 815 εκατομμύρια δολάρια

Ο Νόρμαν έχτισε μια περιουσία με επιχειρήσεις που επικεντρώθηκαν σε είδη ένδυσης, κρασί, ακίνητα, εστιατόρια και σχεδιασμό μαθημάτων. Ο 66χρονος διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της LIV Golf Investments, η οποία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα δημιουργήσει 10 νέες εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Asian Tour.

16. Μάικ Τάισον: 775 εκατομμύρια δολάρια

Ο Τάισον είναι το παιδί αφίσας για τους αθλητές που κακοδιαχειρίζονται τα χρήματά τους. Ο πυγμάχος κήρυξε πτώχευση το 2003, παρά τα 400 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη!

17. Άλεξ Ροντρίγκεζ: 650 εκατομμύρια δολάρια

Τα κέρδη του Ροντρίγκεζ ήταν χαμηλά σε σύγκριση με αυτά του αντιπάλου του Ντέρεκ Τζέτερ, αλλά ο τρεις φορές MVP συγκέντρωσε 455 εκατομμύρια δολάρια σε μισθό και μπόνους εντός γηπέδου κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Επίσης είναι ο τελευταίος πρώην επαγγελματίας αθλητής που μπήκε στην ιδιοκτησία της αθλητικής ομάδας μέσω του πολυετούς σχεδίου του αγορά των Minnesota Timberwolves and Lynx με τον Marc Lore.

18. Μάνι Πακιάο: 630 εκατομμύρια δολάρια

Ο Πακιάο ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την πυγμαχία τον Σεπτέμβριο, ενώ δήλωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος στις Φιλιππίνες. Ο αγώνας του 2015 με τον Μειγουέδερ είναι εκείνος με τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία του αθλήματος, με έσοδα 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

19. Κέβιν Ντουράντ: 625 εκατομμύρια δολάρια

Ο Ντουράντ έχει επικεντρωθεί στις επενδύσεις του μέσω της Thirty Five Ventures, αλλά το 10χρονο σύμφωνό του, ύψους 285 εκατομμυρίων δολαρίων, παραμένει μία από τα πλουσιότερες χορηγίες στο ΝΒΑ.

20. Λιούις Χάμιλτον: 620 εκατομμύρια δολάρια

Ο Χάμιλτον σκοπεύει για ένα ρεκόρ όγδοου πρωταθλήματος F1 φέτος. Είναι ο πιο εμπορεύσιμος οδηγός στον κόσμο, μετρώντας μεταξύ των χορηγών του τις Puma, Police, Monster Energy, Tommy Hilfiger, IWC και Vodafone.

21. Νεϊμάρ: 615 εκατομμύρια δολάρια

Ο Βραζιλιάνος σταρ του ποδοσφαίρου υπέγραψε τετραετή επέκταση συμβολαίου τον Μάιο που θα τον δεσμεύσει με την Παρί Σεν Ζερμέν μέχρι το 2025. Φέτος, έγινε ο πρώτος αθλητής με στίγμα στο Fortnite, προσθέτοντάς το σε περισσότερους από δώδεκα ακόμη συνεργάτες, όπως οι Puma, Red Bull, DAZN, Replay και Konami.

22. Τζεφ Γκόρντον: 595 εκατομμύρια δολάρια

Οι 93 νίκες του στο NASCAR κατατάσσονται στην τρίτη θέση όλων των εποχών, δημιουργώντας προσοδοφόρες εγκρίσεις, μισθούς και χρηματικά έπαθλα πριν από τη συνταξιοδότησή του το 2015. Ο Γκόρντον επωφελήθηκε επίσης από το μερίδιο ιδιοκτησίας του στο Νο. 48 αυτοκίνητο της Hendrick Motorsports, το οποίο ο Jimmie Johnson οδήγησε σε επτά τίτλους Κυπέλλου. 

23. Όσκαρ ντε λα Χόγια: 580 εκατομμύρια δολάρια

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 1992 ξεκίνησε το Golden Boy Promotions το 2002 και η εταιρεία χρησίμευσε ως υποστηρικτής για τον αγώνα του ντε λα Χόγια με τον Μεϊγουέδερ το 2007, ο οποίος είχε τότε ρεκόρ για αγορές PPV (2,5 εκατομμύρια) και πυγμαχία (52 εκατομμύρια δολάρια).

24. Πέιτον Μάνινγκ: 575 εκατομμύρια δολάρια

Ο Μάνινγκ είχε τέλειο timing εντός και εκτός γηπέδου. Ο πέντε φορές MVP του NFL πούλησε το μερίδιό του σε 31 franchise του Papa John του Ντένβερ το 2018, μέρες πριν το NFL εγκαταλείψει την εταιρεία ως επίσημο χορηγό. 

25. Ντέρεκ Τζέτερ: 555 εκατομμύρια δολάρια

Ο Τζέτερ κέρδιζε έως και 10 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, εκτός γηπέδων, κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της δημοτικότητάς του. Ο πέντε φορές πρωταθλητής του World Series επένδυσε ένα κομμάτι της περιουσίας του στην αγορά 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Μπρους Σέρμαν του Μαϊάμι Μάρλινς, με τον ίδιο να διορίζεται Διευθύνων Σύμβουλος του συλλόγου.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0