Sports Βusiness

Ακολουθούν χωριστούς δρόμους μετά από 12 χρόνια Άλκμααρ και AFAS Software!

Ακολουθούν χωριστούς δρόμους μετά από 12 χρόνια Άλκμααρ και AFAS Software!

Μετά από δώδεκα σεζόν η AFAS Software σταματά την συνεργασία της με την Άλκμααρ, πράγμα που διαφοροποιεί τα δεδομένα της σεζόν, αναφορικά με τα οικονομικά της ομάδας, τους ποδοσφαιριστές και το γήπεδο!

Μία νέα σελίδα στα δεδομένα της Άλκμααρ φαίνεται πως δημιουργήθηκε τις τελευταίες ώρες, με την ολλανδική ομάδα να σταματά την συνεργασία της AFAS Software μετά από 12 χρόνια, γεγονός που επηρεάζει κάθε δομή του συλλόγου, όπως το γήπεδο, τις ακαδημίες αλλά και τις μεταγραφές της ομάδας.

Επρόκειτο άλλωστε για μια πολύ σημαντική (οικονομικά) συνεργασία που είχε βοηθήσει την ολλανδική ομάδα σε όλους τους τομείς της δόμησης της ομάδας.

Ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας μάλιστα, Ρόμπερτ Έενχοορν, χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχουμε περάσει πολλά με την AFAS. Έχουμε κάνει τεράστια βήματα, μεταξύ των οποίων είναι και ο τομέας των ακαδημιών νέων μας. Υποστήριξαν το σύλλογο μας πάρα πολύ. Το γεγονός πως η AFAS μας δίνει τη δυνατότητα να πάμε το σύλλογο ένα βήμα πιο μπροστά είναι πολύ σημαντικό».

Από την μεριά της AFAS όμως τοποθετήθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας λέγοντας:

«Με τις σημερινές γνώσεις, μπορούμε να μιλήσουμε για μια επιτυχημένη χορηγία. Εκτός από την διεθνή φήμη που έχει φέρει στην οικογενειακή μας επιχείρηση, είναι το τέλειο παράδειγμα για μια σταθερή χρηματοπιστωτική συνεργασία που οδηγεί στην επιτυχία. Ως εκ τούτου η Άλκμααρ είναι περήφανη που κατόρθωσε να μεγαλώσει τόσο η ίδια, όσο και να συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ευαισθητοποίηση της μάρκας.»

Το 2010, η AFAS δεσμεύτηκε στην AZ για τρεις σεζόν και, εκτός από κύριος χορηγός, έγινε επίσης ο συνονόματός του σταδίου. Στη συνέχεια, η συμφωνία παρατάθηκε δύο φορές μέχρι τελικά τα μέσα του 2022. Τα εγκαίνια του εκπαιδευτικού συγκροτήματος AFAS στο Zaanstad το 2016 σηματοδότησαν μια νέα φάση στη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών.
39c5dbfda0ec1ad6ccb8e69202028c19-a313dc698820ac968259967379383714-210803JI_0030A-HDR__1_.jpg

Πλέον όμως η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι παρελθόν. Η Άλκμααρ θα συνεχίσει συζητήσεις με νέους χορηγούς, κλείνοντας έναν κύκλο που είχε διάρκεια από το 2009 και μετά!

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0