Sports Βusiness

Ολυμπιακός: Όταν οι «φθηνοί» κάνουν όσα θα έπρεπε οι ακριβοί των εκατομμυρίων... (video)

Ολυμπιακός: Όταν οι «φθηνοί» κάνουν όσα θα έπρεπε οι ακριβοί των εκατομμυρίων... (video)

Στην εποχή Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός έχει δαπανήσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ, είτε για μεταγραφές, είτε για συμβόλαια με μοναδικό στόχο την καλύτερη ενίσχυση της ομάδας. Ωστόσο, ο Αγκιμπού Καμαρά αποδεικνύει πως οι… «φθηνοί» μπορούν να δώσουν τις πραγματικές λύσεις.

Στο σφύριγμα της λήξης, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το πρόσωπο του αγώνα για τον Ολυμπιακό, ήταν ένα. Ο Αγκιμπού Καμαρά. Ένα παιδί 20 ετών που με γκολ και ασίστ, χάρισε τη νίκη με 2-1 στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Το κόστος της απόκτησής του από τη Λιλ ανέρχεται στα μόλις 120 χιλιάδες ευρώ. Από την άλλη, επί 45 λεπτά, ο Χένρι Ονιεκούρου δεν δικαιολόγησε, ξανά, τα 4,5 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για να πατήσει «λιμάνι».

Μία εναλλαγή υποχρεώσεων μεταξύ ενός «ακριβού» και ενός «φθηνού» ποδοσφαιριστή, που στον Ολυμπιακό έχει γίνει… συνήθεια. Όσο καλά διαλέγει εξαιρετικές περιπτώσεις σε καλές τιμές, τόσο άσχημα επιλέγει να δαπανήσει λεφτά ο ελληνικός σύλλογος για παίκτες που δεν κάνουν εν τέλει την διαφορά. Το BN Sports σας θυμίζει κάποια παραδείγματα στην εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Άλμπερτ Ριέρα (6 εκατ. ευρώ) – Κέβιν Μιραλάς (δανεικός για 900 χιλιάδες ευρώ)

Στην πρώτη σεζόν του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία του Ολυμπιακού, ο Άλμπερτ Ριέρα ήταν η πρώτη μεταγραφική του «βόμβα» της εποχής του. Για να πειστεί η Λίβερπουλ, οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να βγάλουν από τα ταμεία του σχεδόν έξι εκατ. ευρώ. Έτσι, ο Ισπανός εξτρέμ πάτησε λιμάνι, όμως την ίδια περίοδο, ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα τον Κέβιν Μιραλάς.

Ο Βέλγος εξτρέμ ήρθε ως δανεικός από την Σεντ-Ετιέν με 900 χιλιάδες ευρώ ενοίκιο. Οι αριθμοί τους, μιλάνε από μόνοι τους. Ο Ριέρα ολοκλήρωσε τη σεζόν με 28 συμμετοχές και απολογισμό έξι γκολ με 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Αντίθετα, ο Βέλγος άσος ήταν το αντίθετο. Σε 34 ματς, μάτωσε 14 φορές τα αντίπαλα δίχτυα με πέντε ασίστ.

Μάρκο Σέποβιτς (2,5 εκατ. ευρώ) – Μάικλ Ολαϊτάν (ελεύθερος)

Καλοκαίρι του 2013. Ο Μάικλ Ολαϊτάν έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με την Βέροια και ο Ολυμπιακός, με τον γνωστό του τρόπο, τον κάνει δικό του με ελεύθερη μεταγραφή. Το ίδιο καλοκαίρι, ο Νιγηριανός φορ βλέπει τους «ερυθρόλευκους» να βγάζουν από τα ταμεία τους 2,5 εκατ. ευρώ για να φέρει τον Μάρκο Σέποβιτς.

Το ταλέντο της Παρτιζάν. Μία επένδυση που τελικά δεν απέδωσε ποτέ τα αναμενόμενα. Σε αντίθεση με τον Ολαϊτάν, ο οποίος αν δεν είχε το επεισόδιο κόντρα στον Παναθηναϊκό, θα είχε κάνει πολλά περισσότερα. Ο Σέρβος επιθετικός πέτυχε μόλις επτά γκολ, σε αντίθεση με τον συμπαίκτη του, που είχε έντεκα τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.

Όσκαρ Καρντόζο (2,5 εκατ. ευρώ) – Καρίμ Ανσαριφάρντ (400 χιλιάδες ευρώ)

Στο τέλος του καλοκαιριού του 2016, ο Ολυμπιακός φέρνει στην Ελλάδα ακόμα ένα βαρύ όνομα, που ακούει στο όνομα του Όσκαρ Καρντόζο. Ο killer της Μπενφίκα, κόστισε 2,4 εκατ. ευρώ για να αφήσει την Τουρκία και την Τραμπζονσπόρ για να βάλει τα «ερυθρόλευκα». Ένα πραγματικό πολυβόλο που ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει την διαφορά.

Έπειτα από έξι μήνες, ο Ολυμπιακός έκανε δικό του και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ με 400 χιλιάδες ευρώ. Εξαιρετικό το διάστημά του στον Πανιώνιο και ο εκλεκτός για να λύσει το πρόβλημα της επιθετικής λειτουργίας. Ο Ιρανός φορ μπορεί να έπαιξε λιγότερα παιχνίδια από τον Παραγουανό, αλλά πέτυχε εννιά γκολ έναντι τρία του έμπειρου επιθετικού.

Μπιόρνς Ένχελς (4,5 εκατ. ευρώ) – Παπέ Αμπού Σισέ (700 χιλιάδες ευρώ)

Από τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο Μπιόρνς Ένχελς δεν ήταν το μεγάλο όνομα αλλά από τα μεγάλα ταλέντα της Μπριζ. Σε μία χρονιά όπου οι Πειραιώτες θα θέλουν να ξεχάσουν, ο Βέλγος στόπερ ήταν μέτριος έως κακός, ενώ δεν δικαιολόγησε ποτέ τα χρήματα που δόθηκαν.

Αντίθετα, ο Παπέ Αμπού Σισέ ήταν ακριβώς το αντίθετο. Από τις πρώτες ανακαλύψεις του Φρανσουά Μοδέστο στην γαλλική αγορά. Η Αζαξιό ήξερε την αξία του αλλά συμφώνησε στα 700 χιλιάδες ευρώ για την παραχώρησή του. Αυτή την στιγμή, κοστίζει πάνω από 10 εκατ. ευρώ, ενώ ο Βέλγος έφυγε το επόμενο καλοκαίρι.

Πέπε (3 εκατ. ευρώ) – Γιαν Εμβιλά (ελεύθερος)

Η αποχώρηση του Γκιγιέρμε, άναψε «συναγερμό» στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, με τον Γιαν Εμβιλά να κρίνεται ο κατάλληλος για να τον αντικαταστήσει. Η Σεντ Ετιέν τον αφήνει ελεύθερος και ο έμπειρος χαφ υπογράφει στον Ολυμπιακό. Βέβαια, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ήθελε μόνο εκείνον.

Ο Πέπε είχε τον ρόλο 6αριού με 8αριού στην Γκιμαράες. Δεν ξέρει κανείς αν ήθελε τον Πορτογάλο για μπροστά από τον Εμβιλά, όμως τα τρία εκατ. ευρώ ποτέ δεν δικαιολογήθηκαν σε αντίθεση με τον διεθνή Γάλλο. Ο ένας έφυγε μετά από έξι μήνες και ο άλλος είναι βασικός και αναντικατάστατος.



Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0