Sports Βusiness

CVC Capital και RPSG ντύθηκαν… Σαλάχ και έβγαλαν «νοκ άουτ» τους Γκλέιζερς από το ινδικό κρίκετ

CVC Capital και RPSG ντύθηκαν… Σαλάχ και έβγαλαν «νοκ άουτ» τους Γκλέιζερς από το ινδικό κρίκετ

Επιχειρηματική αποτυχία για τους Γκλέιζερς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να αγοράσουν ομάδα κρίκετ της ινδικής Premier League.

Σχετικά Άρθρα

Ο εφιάλτης των Γκλέιζερς δεν τελείωσε την Κυριακή με την ντροπιαστική ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Λίβερπουλ, αλλά συνεχίστηκε τη Δευτέρα (25/10) σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Ο Άβραμ Γκλέιζερ βρέθηκε στο Ντουμπάι για τη δημοπρασία δύο νέων franchise της ινδικής Premier League στο κρίκετ (IPL). Τα αφεντικά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποίησαν μικρότερη προσφορά από τη CVC Capital και τη RSPG με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να γίνουν ιδιοκτήτες ομάδας της IPL. Συγκεκριμένα, η RPSG έκανε προσφορά 802 εκ. ευρώ για την Lucknow ενώ η CVC Capital απέκτησε με 596 εκ. ευρώ την Ahmedabad. Έτσι η Lancer Capital της οποίας διευθυντής είναι ο Άβραμ Γκλέιζερ, δεν κατάφερε να αποκτήσει τα δικαιώματα ομάδας του IPL.

O πρόεδρος της IPL, Μπριές Πάτελ ανέφερε: «Το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε αποδεικνύει πως η IPL είναι μεταξύ των πρωταθλημάτων με τη μεγαλύτερη προβολή στον κόσμο. Είχαμε προσφορές από διαφορετικά μέρη του κόσμου με διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια που ήθελαν να εισχωρήσουν στο χώρο του αθλητισμού».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συμβουλίου ελέγχου του κρίκετ στην Ινδία (BCCI), Σουράβ Γκανγκούλι, δήλωσε: «Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε δύο νέες ομάδες να έχουν τόσο υψηλή αξιολόγηση καθώς επαληθεύει την οικονομική ευρωστία του αθλήματος. Το IPL μετατρέπεται σε όργανο παγκοσμιοποίησης του αθλήματος του κρίκετ. Ανυπομονώ για το IPL 2022».

Τα νέα για την προσπάθεια εξαγοράς ομάδας του κρίκετ από τους Γκλέιζερς δεν ήχησαν καλά στα αυτιά των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κι αυτό γιατί μια μέρα μετά την ταπεινωτική ήττα από τη Λίβερπουλ, οι Γκλέιζερ προσπαθούσαν να αγοράσουν ομάδα του κρίκετ. Η αλήθεια είναι πως η επιχειρηματική αποτυχία για την είσοδό τους στο IPL τους «πόνεσε» πολύ περισσότερο από την πεντάρα της Λίβερπουλ, ενώ πολλοί οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων» αναρωτιούνται αν οι Γκλέιζερς γνώριζαν πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιζε αγώνα την Κυριακή…

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0