Sports Βusiness

Κύπελλο Ελλάδας: «Μάχη» Cosmote και NOVA για την τηλεοπτική κάλυψη της διοργάνωσης!

Κύπελλο Ελλάδας: «Μάχη» Cosmote και NOVA για την τηλεοπτική κάλυψη της διοργάνωσης!

Η πέμπτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται προ των πυλών, με την ΕΠΟ να μην έχει βρει ακόμα τον… εκλεκτό τηλεοπτικό πάροχο για τους αγώνες της φετινής διοργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Λίγες μόνο ημέρες απέμειναν για την πρώτη σέντρα της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με την αγωνία των 24 ομάδων να βρίσκεται στα ύψη! Φυσικά υπάρχει ένα βασικό εμπόδιο στον δρόμο των συλλόγων, το οποίο δεν είναι άλλο από την τηλεοπτική στέγη των αγώνων.

Όπως λοιπόν στο σίριαλ της Super League, έτσι λοιπόν και στον θεσμό του Κυπέλλου δεν έχει βρεθεί ακόμη η «χρυσή τομή» για την κάλυψη των αγώνων. Η ΕΠΟ από πλευράς της ζήτησε για δεύτερη φορά – μέσα σε τρεις μήνες – προσφορές δικαιώματα μετάδοσης της φετινής διοργάνωσης, μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια το καλοκαίρι.

Η πρόσκληση υποβολής προσφορών για το Κύπελλο Ελλάδος 2021-22 εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα με τους δύο βασικούς υποψήφιους να αποτελούν η NOVA και η Cosmote. Όπως ανέφεραν δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, η δεύτερη φέρεται να βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στη συμφωνία με την Ομοσπονδία, με την προθεσμία να λήγει την προσεχή Τρίτη 26/10.

Αυτό έρχεται σε συνέχεια ενός αρχικού διαγωνισμού εκδόθηκε τον περασμένο Αύγουστο από την ίδια την ΕΠΟ η οποία δεν κατάφερε ωστόσο να προσελκύσει προσφορές, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην επανέναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας.  Ο πλειοδότης θα εξασφαλίσει δικαιώματα σε όλους τους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος από τη φάση των 24 και μετά.

Η Cosmote ήταν ο κάτοχος των δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας τις τελευταίες σεζόν, ενώ έχει εξασφαλίσει επίσης δικαιώματα για οκτώ ομάδες της Super League για τις σεζόν 2021-22 και 2022-23, για πρώτη φορά στην ιστορία της! Με αυτή την κίνηση, η υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης εξασφάλισε περίπου το 60% των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος για τις επόμενες δύο χρονιές. Παράλληλα αφαίρεσε έτσι εν μέρει μια εμβληματική ιδιοκτησία από τη NOVA, η οποία ήταν κάτοχος των δικαιωμάτων του πρωταθλήματος τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0