Sports Βusiness

UEFA: Δίνει περισσότερη δύναμη στους συλλόγους!

UEFA: Δίνει περισσότερη δύναμη στους συλλόγους!

Περισσότερη δύναμη στους συλλόγους όσον αφορά τo εμπορικό κομμάτι, συνεπώς και την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δίνει η UEFA, προκειμένου να αντιμετωπίσει την όποια προσπάθεια επανάκαμψης της European Super League.

Από το 2024 η UEFA θα εμπλέκει άμεσα τους συλλόγους στη διοίκηση, με τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης που ονομάζεται Uefa Club Competitions SA (UCCSA), η οποία θα πουλά τα δικαιώματα για τις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA και στην οποία θα συμμετέχει επίσης η ECA (Ενωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων), όπως αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα «calcio e finanza».

Το νέο μοντέλο, με το οποίο η UEFA, ουσιαστικά θα μοιραστεί τον έλεγχο του Champions και του Europa League με τους συλλόγους, έχει σχεδιαστεί εν μέρει από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, έτσι ώστε να καταπνίξει οριστικά ή τουλάχιστον να περιορίσει όσο περισσότερο μπορεί το εγχείρημα της European Super League (ESL).


Η νέα κοινοπραξία θα λειτουργήσει υπογράφοντας όλες τις συμφωνίες των διοργανώσεων της UEFA από τη σεζόν 2024/25. Η εκτίμηση είναι ότι ο συνολικός τζίρος από τα κύπελλα Ευρώπης θα φτάσει περίπου τα 3.6 δισεκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν για την τριετία 2021-2024, συνολικά ποσό 10.8 δις ευρώ, που καλύπτει όλα τα εμπορικά δικαιώματα των διοργανώσεων συλλόγων της UEFA, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων χορηγιών.

Πρόκειται για μια αύξηση περίπου 12.5% σε σύγκριση με τα 3.2 δισεκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν που αποκτήθηκαν την τριετία 2018-2021.

www.bnsports.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0