Sports Βusiness

Nebraska Huskers: Με 379 σερί sold-out δίνουν συνέχεια σε ένα ρεκόρ που κρατά μισό αιώνα!

Nebraska Huskers: Με 379 σερί sold-out δίνουν συνέχεια σε ένα ρεκόρ που κρατά μισό αιώνα!

Το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα εξασφάλισε τη θέση του στα βιβλία της ιστορίας, αφού επί 379 παιχνίδια η ομάδα ράγκμπι, Nebraska Huskers, αγωνίζεται μπροστά σε εξέδρες που είναι sold-out!

Σε ένα παράλληλο αθλητικό σύμπαν, ένα κατάμεστο στάδιο είναι μία συνήθεια που έγινε… ρεκόρ!

Την ίδια στιγμή που για μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, ένα sold-out στις εξέδρες είναι πιθανό μόνο σε αναμετρήσεις υψηλής σημασίας και ντέρμπι, το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα και η ομάδα ράγκμπι που υπάγεται σε αυτό, οι Nebraska Huskers, το έχουν τρέψει σε εβδομαδιαίο φαινόμενο! Πώς;

Επί 379 παιχνίδια, το 85.458 θέσεων Memorial Stadium -επισήμως, γιατί συχνά αγγίζει τις 90.000- είναι γεμάτο! Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του επιτεύγματος, σε κάθε αγώνα ράγκμπι του Πανεπιστημίου, συγκεντρώνονται περισσότεροι άνθρωποι από τον πληθυσμό της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Νεμπράσκα!

Πλέον, το ρεκόρ μοιάζει να έχει μετατραπεί σε σπουδαίο ζήτημα για τους κατοίκους, αφού όταν απειλήθηκε νωρίτερα στη σεζόν, απέναντι στη Φόρντχαμ (31/08), υπήρξε μία γενναία προσφορά από δύο ανθρώπους, που δεν κατονομάζονται. Με δικά τους έξοδα, προφανώς, αγόρασαν όλα τα εναπομείναντα εισιτήρια, τα οποία μοιράστηκαν σε μαθητές που δεν θα είχαν αλλιώς την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ματς των Huskers.

Το πραγματικά εντυπωσιακό της υπόθεσης, ωστόσο, είναι πως το Memorial Stadium διατηρεί το συγκεκριμένο ρεκόρ από το 1962, κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο ενεργό ρεκόρ sold-out στην ιστορία του κολλεγιακού ράγκμπι και καθώς φαίνεται, υπάρχουν άνθρωποι να το «προστατέψουν» όταν κινδυνεύσει ξανά.

 

 

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0