Sports Βusiness

Ο Γιούλιαν Νάνγκελσμαν πλήρωσε την αποχώρησή του από τη Nike για χάρη της… Adidas!

Ο Γιούλιαν Νάνγκελσμαν πλήρωσε την αποχώρησή του από τη Nike για χάρη της… Adidas!

Η μετακίνηση του Γιούλιαν Νάνγκελσμαν στη Μπάγερν Μονάχου, περιείχε και μία ακόμη «μεταγραφή» του. Αυτή τη φορά, στο θέμα των αθλητικών ρούχων.

Η αποχώρηση του Χάνσι Φλικ το περασμένο καλοκαίρι, ενεργοποίησε την Μπάγερν Μονάχου να βγάλει από τα ταμεία της 25 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Γιούλιαν Νάνγκελσμαν από τη Λειψία.

Ο 34χρονος προπονητής θεωρείται από τους κορυφαίους προπονητές της σύγχρονης εποχής, που δεν έχει σταματήσει την εξέλιξή του. Βέβαια, η εν λόγο μετακίνηση προϋπέθετε και μία ακόμα αλλαγή για τον Γερμανό τεχνικό. Αυτή του αθλητικού εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, ο Νάνγκελσμαν είχε συμφωνία με την Nike καθώς, η ίδια εταιρία έντυνε και τον πρώην σύλλογό του, τη Λειψία. Μάλιστα, ουκ ολίγες φορές, ο νεαρός προπονητής είχε κάτσει στον πάγκο των «ταύρων» με ρούχα της συγκεκριμένης μάρκας, όμως στην Μπάγερν Μονάχου αυτό έπρεπε να αλλάξει.

Παρότι το συμβόλαιο του Γερμανού έληγε τον επόμενο χρόνο, η απόφασή του ήταν από τώρα να σταματήσει την συνεργασία, με αποτέλεσμα να πληρώσει σχεδόν 150 χιλιάδες ευρώ . Όπως είναι λογικό, ο Νάνγκελσμαν υπέγραψε με την Adidas, η οποία όχι απλώς ντύνει τη Μπάγερν Μονάχου, αλλά ο ιδιοκτήτης της, έχει μετοχές στους «Βαυαρούς».

nagelsmann-cover-def.jpg

Το παράδειγμα προς… αποφυγή του Γκέτσε!

Ο Γιούλιαν Νάνγκελσμαν δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να προκαλέσει πρόβλημα σε έναν σύλλογο που ήθελε από μικρός να πάει και που του δίνει την ευκαιρία να εξελίξει ακόμα περισσότερο τις ικανότητες του. Το γεγονός πως βρισκόταν στη Nike, δεν ήταν ότι πιο ευχάριστο για τους ανθρώπους της Μπάγερν, με αποτέλεσμα να παίρνει την απόφαση να αλλάξει στρατόπεδο.

Ταυτόχρονα, όμως, είχε στο μυαλό του και το συμβάν με τον Μάριο Γκέτσε, το 2013. Συγκεκριμένα, ο πιτσιρικάς, τότε, μεσοεπιθετικός, στην παρουσίασή του από την Μπάγερν Μονάχου, φορούσε ρούχα της μεγάλη αντιπάλου της Adidas, της Nike. Μία εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου και σχολιάστηκε αρκετά, με την Bild να το αναφέρει στο… πρωτοσέλιδό της.

b974672a3bfbc0c28e42c89eb87d40bc.webp

«Είχα δει στο παρελθόν ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν επίσης στη συνέντευξη Τύπου στην Ρεάλ Μαδρίτης που είχε χορηγό την Adidas με φανέλα της Nike». Αυτή ήταν η αιτιολογία του Γερμανού ποδοσφαιριστή. Ουσιαστικά, ήταν ένα δείγμα του πόσο σημαντική είναι για την Μπάγερν Μονάχου, τέτοιου είδους θέματα. Για αυτό και ο Γερμανός προπονητής ήθελε να είναι… καλυμμένος από αυτή την πλευρά.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0