Sports Βusiness

Η UEFA ανεβάζει το έπαθλο του Euro Γυναικών 2022 στα 16 εκατομμύρια ευρώ!

Η UEFA ανεβάζει το έπαθλο του Euro Γυναικών 2022 στα 16 εκατομμύρια ευρώ!
Διπλησιάστηκε το χρηματικό έπαθλο για το Euro Γυναικών το 2022. 
Το συνολικό χρηματικό έπαθλο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών του 2022 διπλασιάστηκε στα 16 εκατομμύρια ευρώ, από τα 8 εκατ. ευρώ που διετέθηκαν σε χρηματικά έπαθλα στην προηγούμενη διοργάνωση το 2017 στην Ολλανδία. 

Υπενθυμίζουμε ότι το Euro 2022 των γυναικών αναμένεται να διεξαχθεί στην Αγγλία από τις 6 έως τις 31 Ιουλίου, αφού πήρε παράταση ενός έτους εξαιτίας της πανδημίας. Ο μεγάλος τελικός θα γίνει στο Wembley, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 90.000 θεατές. 

Η απόφαση εγκρίθηκε σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, όπου υιοθετήθηκε ακόμα ένα νέο μοντέλο διανομής μεταξύ των 16  ομάδων που έχουν προκριθεί στη διοργάνωση. Αυτό περιλαμβάνει αυξημένα εγγυημένα ελάχιστα ποσά για κάθε ομάδα και μπόνους βάσει απόδοσης στη φάση των ομίλων. 

Κερδισμένοι, για πρώτη φορά στα χρονικά, θα βγουν βέβαια και οι σύλλογοι που θα στείλουν τις παίκτριές τους στο προσεχές Euro, αφού προβλέπεται να λάβουν συνολικά ένα ποσό της τάξης των 4.5 εκατ. ευρώ.

Η εν λόγω αύξηση του χρηματικού επάθλου είναι αποτέλεσμα του προγράμματος γυναικείας στρατηγικής ποδοσφαίρου της UEFA - TimeForAction, αλλά το ποσό εξακολουθεί να απέχει παρασάγγας από το αντιστοίχο έπαθλο του Euro των ανδρών. Στη διοργάνωση που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2021, τα συγκεκριμένο ποσό έφτασε τα 371 εκατομμύρια ευρώ! 

Η UEFA ανακοίνωσε επίσης ένα νέο μοντέλο πληρωμής αλληλεγγύης ύψους 175 εκατ. ευρώ, για τις εθνικές ομάδες ανδρών που δεν θα καταφέρουν να βρεθούν στις διοργανώσεις από το 2021 έως και το 2024. Από αυτά, τα 132.5 προορίζονται για ομάδες εκτός του Top-5, δηλαδή πέρα από την Ισπανία, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία. 

Και εδώ παρατηρείται μια αύξηση σε σχέση με τα 130 εκατ. ευρώ που είχαν δαπανηθεί για τον ίδιο σκοπό μεταξύ 2018-21. 

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0