Sports Βusiness

City Group: Το οικονομικό «πείραμα» με την Τρουά δεν εξελίσσεται όπως τα υπόλοιπα!

City Group: Το οικονομικό «πείραμα» με την Τρουά δεν εξελίσσεται όπως τα υπόλοιπα!

Ο όμιλος που έχει μεταξύ άλλων, την Μάντσεστερ Σίτι, δεν έχει δει την επιτυχία που θα ήθελε στο «άνοιγμά» της στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Ένας από τα μεγαλύτερα γκρουπ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, είναι αναμφίβολα αυτό της City Group. Οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι αλλά και άλλων εννιά ομάδων, δείχνει πως είναι διατεθειμένη να κατακτήσει τον κόσμο και να επεκταθεί σε κάθε χώρα. Πριν λίγα χρόνια, προχώρησε στην αγορά της γαλλικής Τρουά, η οποία ήταν και η πρώτη ομάδα της Γαλλίας που απέκτησε.

Μπορεί πέρσι να ήρθε η πολυπόθητη άνοδος στην Ligue 1, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η δουλειά ολοκληρώθηκε εκεί. Μετά από έξι αγωνιστικές στα μεγάλα σαλόνια, η Τρουά δεν δείχνει τα δείγματα που θα περίμεναν οι άνθρωπο του ομίλου και μπαίνουν σε δεύτερες… σκέψεις.

Η οικονομική υπέρβαση στις μεταγραφές…

Μόλις η Τρουά ολοκλήρωση την άνοδο στη πρώτη κατηγορία, ως πρωτοπόρος, ξεκίνησε ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Στόχος, ήταν ο σχεδιασμός ενός συλλόγου που θα κυριαρχήσει στη Ligue 1 και θα γίνει από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Γαλλίας. Έτσι, ήρθε και η κατάλληλη ενίσχυση. Παρά την οικονομική κρίση των ομάδων του πρωταθλήματος και το πρόβλημα με τα τηλεοπτικά, η Τρουά δαπάνησε συνολικά 20 εκατ. ευρώ για αγορές.

Συγκεκριμένα, ενισχύθηκε σε κάθε θέση του γηπέδου με τον καλύτερο τρόπο. Μεταξύ αυτών, είναι και ταλέντα που θα προσπαθήσει να αποκτηθούν στην συνέχεια από την Μάντσεστερ Σίτι (βλέπε Μετίνιο με πέντε εκατ. ευρώ). Για να καταλάβει κανείς, το μέγεθος της ενίσχυσης, η Σεντ Ετιέν δεν μπόρεσε να δώσει ούτε… ευρώ λόγω των προβλημάτων.

Από την άλλη, το μεταγραφικό πλάνο περιελάβανε κάποιους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές από την Ligue 2 αλλά και μονάδες από την πρώτη κατηγορία. Για παράδειγμα, ο Κουαμέ από τη Λιλ δεν βρήκε χώρο στους πρωταθλητές, παρά την ποιότητα που έχει ως ποδοσφαιριστής. Επίσης, ο Πάτρικ Ρόμπερτς πήρε… μετάθεση από τη Μάντσεστερ Σίτι στην Τρουά.

Να μην εξελιχθεί σε… Χιρόνα!

Ανάμεσα στους συλλόγους του ομίλου, υπάρχει και η Χιρόνα. Ο ισπανικός σύλλογος έφτασε μέχρι και ένα βήμα πριν βγει στην Ευρώπη, όμως εν τέλει, δεν τα κατάφερε. Η αποτυχία του project, μετέτρεψε τον σύλλογο σε μία ομάδα που απλώς εξελίσσει του νεαρούς άσους της Μάντσεστερ Σίτι και Νιου Γιορκ Σίτι.

Οι Ισπανοί παραμένουν σταθερά στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, φτάνουν κοντά στην άνοδο αλλά εν τέλει παραμένουν εκεί, με στόχο τα ταλέντα να κάνουν το επόμενο βήμα σε επαγγελματικό επίπεδο. Η Τρουά δεν έχει αυτά τα σχέδια. Ο στόχος είναι να μπει ανάμεσα στους «μεγάλους» σε βάθος χρόνου.

Με πέντε βαθμούς σε επτά αγώνες, μόνο απογοητευμένοι μπορούν να είναι στο City Group. Σίγουρα, είναι η αρχή ακόμα, όμως κανείς δεν θα ήθελε να επαναληφθεί το παράδειγμα της Χιρόνα, και να γίνει η Τρουά μία τέτοια ομάδας στη Γαλλία.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0