Sports Βusiness

Τζένοα: Στα «χέρια» της 777 Partners μετά τη Σεβίλλη και οι «Γενοβέζοι», μέσω συμφωνίας ύψους 150 εκατ. ευρώ!

Τζένοα: Στα «χέρια» της 777 Partners μετά τη Σεβίλλη και οι «Γενοβέζοι», μέσω συμφωνίας ύψους 150 εκατ. ευρώ!

Η Τζένοα περνά σε μία νέα εποχή, αφού ο γηραιότερος ιταλικός σύλλογος εξαγοράστηκε από την 777 Partners έναντι 150 εκατ. ευρώ! Η αμερικανική εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι, συνεχίζει να επεκτείνεται στον χώρο του ποδοσφαίρου, αφού πρόσφατα απέκτησε μερίδιο μετοχών και στη Σεβίλλη!

Οι αμερικανικές επενδύσεις στο ιταλικό ποδόσφαιρο δεν λένε να κοπάσουν! Μετά τις Μίλαν, Φιορεντίνα, Σπέτσια, Ρόμα και Βενέτσια, στη λίστα των ομάδων που ανήκουν σε εταιρείες που εδρεύουν στις ΗΠΑ, προστέθηκε και η Τζένοα, αφού εξαγοράστηκε από τη 777 Partners έναντι 150 εκατ. ευρώ!

Με τον τρόπο αυτό, η εποχή του Ενρίκο Πρετζιόζι -επικεφαλής της γνωστής βιομηχανίας παιχνιδιών- έλαβε τέλος, αφού παρέδωσε το 99.9% των μετοχών του. Ωστόσο, θα διατηρήσει τη θέση του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου, όπως θα πράξει και ο νυν διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, Αλεσάντρο Τζαμπράνο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η 777 Partners θα καλύψει άμεσα τη ζημιά των 30 εκατ. ευρώ που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού στα ταμεία του συλλόγου, ενώ θα επικεντρωθεί στη δημιουργία ενός προφίλ που θα ξεπερνά κατά πολύ τα ιταλικά σύνορα!

Η επένδυση στην Τζένοα αποτελεί τη δεύτερη εμπλοκή της αμερικανικής εταιρείας σε ομάδα ποδοσφαίρου, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Είχε προηγηθεί η Σεβίλλη, όταν αποκτήθηκε το 15% των μετοχών της, κοστολογημένο στα 400 εκατ. ευρώ περίπου. Η λίστα, ωστόσο, παραμένει μακρά.

Στη 777 Partners ανήκει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της London Lions, ομάδας μπάσκετ στο βρετανικό πρωτάθλημα, ενώ δραστηριοποιείται τόσο στον τομέα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, μέσω της 1190 Sports, όσο και στο ποδόσφαιρο γυναικών, ούσα μία από τους κύριους επενδυτές στην Ata Football.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0