Sports Βusiness

Δωρεά ύψους 400 εκατ. ευρώ στο Ryan Field, στάδιο ράγκμπι του πανεπιστημίου του Northwestern!

Δωρεά ύψους 400 εκατ. ευρώ στο Ryan Field, στάδιο ράγκμπι του πανεπιστημίου του Northwestern!

Το πανεπιστήμιο του Northwestern πρόκειται να ανακαινίσει το στάδιο ράγκμπι που διαθέτει, χάρη σε μία δωρεά ύψους 400 εκατ. ευρώ από την οικογένεια των Πάτρικ και Σίρλεϊ Ράιαν!

Ένα ανέλπιστο δώρο αξίας 400 εκατ. ευρώ βρέθηκε στην «πόρτα» του πανεπιστημίου του Northwestern το πρωί της Τετάρτης (22/09), αφού η οικογένεια των Πάτρικ και Σίρλεϊ Ράιαν, προχώρησε στην εν λόγω σπουδαία δωρεά!

Πέραν του γεγονότος, ότι πρόκειται για την υψηλότερη δωρεά που δόθηκε ποτέ σε πανεπιστημιακό ίδρυμα, θα αποτελέσει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να χρηματοδοτηθούν διάφορα πρότζεκτ! Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα δοθούν για την ανακαίνιση του σταδίου, που φέρει και το όνομα της οικογένειας!

Οι προσπάθειες, όμως, για βελτίωση των συνθηκών του πανεπιστημίου δεν σταματούν εκεί! Η αναζήτηση για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση συνεχίζεται, αφού όπως τονίζεται από τους αρμοδίους: «στόχος είναι μια ενισχυμένη εμπειρία του παιχνιδιού τόσο για φοιτητές και αποφοίτους, όσο και για τη γύρω κοινότητα».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του πανεπιστημίου, πριν προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες, θα υπάρξει συνάντηση με όλα τα μέλη της κοινότητας.

Υπενθυμίζεται πως το στάδιο, Ryan Field, άνοιξε τις «πύλες» του το 1926 και έλαβε επέκταση τόσο το 1949, όσο και το 1952. Η σημερινή του χωρητικότητα των 47.000 θέσεων προέκυψε μετά από βελτιωτικές κινήσεις που ολοκληρώθηκαν το 1997, ξανά με παρέμβαση της οικογένειας Ράιαν!

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0