Sports Βusiness

Premier League: "Ψάχνεται" για εισπράξεις έως και 1,7 δισεκατ. ευρώ από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δικαιώματα

Premier League:
Έως και το ποσό των 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ μπορεί να διεκδικήσει η Premier League για την κάλυψη και προβολή των αγώνων της από τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Η Premier League αναμένεται να επιδιώξει προσφορές για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αμερικανικών ΜΜΕ, σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να φτάσει σε συνολική αξία τουλάχιστον τα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το NBC Sports της Comcast κατέχει τα δικαιώματα της EPL από το 2013 και πληρώνει 127 εκατ. ευρώ ετησίως, με τη συγκεκριμένη συμφωνία να λήγει στο τέλος της σεζόν 2021-2022. «Σίγουρα θέλουμε να συνεχίσουμε την πετυχημένη μας σχέση με την Premier League», δήλωσε εκπρόσωπος του NBC τον περασμένο Απρίλιο.

Η EPL πιστεύει ότι μπορεί να διπλασιάσει ή να τριπλασιάσει την αξία των δικαιωμάτων της επιτρέποντας σε άλλα δίκτυα να υποβάλουν προσφορές και τελευταίους μήνες, γίνεται ένας πραγματικός… «πόλεμος» για να εξασφαλιστούν δικαιώματα της για τις επόμενες σεζόν.

Και όλα αυτά γίνονται από την EPL (δηλαδή το ότι αυξάνει την ζητούμενη τιμή για τα τηλεοπτικά δικαιώματα) αφού οι σύλλογοι της έχασαν 1,2 εκατομμύρια ευρώ παρά το γεγονός ότι παρήγαγαν 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα για τη σεζόν 2019-20.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0