Sports Βusiness

Το κολεγιακό πρωτάθλημα επέστρεψε, η τηλεθέαση εκτοξεύτηκε στα ύψη και το FOX επωφελήθηκε σημαντικά!

Το κολεγιακό πρωτάθλημα επέστρεψε, η τηλεθέαση εκτοξεύτηκε στα ύψη και το FOX επωφελήθηκε σημαντικά!

Το κολεγιακό πρωτάθλημα ράγκμπι βρίσκεται σε εξέλιξη από την προηγούμενη εβδομάδα, και ο κορονοϊός εμμέσως πλην σαφώς, συνέβαλλε στην εκτόξευση των αριθμών του. Η προσέλευση των θεατών είναι μεγάλη, μιας και η απουσία του ποδοσφαίρου φάνταζε ακόμη… μεγαλύτερη, και η τηλεθέαση των αναμετρήσεων «εκτοξεύτηκε» στα ύψη.

Υπάρχει ξανά μεγάλο ενδιαφέρον για το κολεγιακό πρωτάθλημα; Θα μπορέσει το παραδοσιακό αμερικάνικο ποδόσφαιρο να περάσει και πάλι στις προτεραιότητες του φίλαθλου κοινού της Αμερικής;

Για την εποχή του κολεγίου μέχρι τώρα, η απάντηση είναι κατηγορηματική. Ναι! Πέντε παιχνίδια είχαν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 5 εκατομμύρια θεατές την περασμένη εβδομάδα, πράγμα που αποτελεί την μεγαλύτερη τηλεθέαση την τελευταία πενταετία.

Ακολουθούν μερικά από τα κυριότερα σημεία της αγωνιστικής:

  • Η νίκη της περασμένης Πέμπτης το βράδυ από το Οχάιο επί της φιλοξενούμενης Μινεσότα, είχε κατά μέσο όρο 6,3 εκατομμύρια τηλεθεατές στο FOX, καθιστώντας το παιχνίδι το πιο δημοφιλές κολεγιακό ποδοσφαιρικό παιχνίδι της εβδομάδας, και το 10ο πιο υψηλό παιχνίδι κανονικής περιόδου, από άποψη τηλεθέασης, στην ιστορία του αθλήματος. Έφτασε στα 7,4 εκατομμύρια θεατές από τις 9:15 έως τις 9:30 μ.μ., πράγμα που το καθιστά εντυπωσιακό!
  • Νίκη της Γεωργίας επί της Κλέμσον με 10-3, με μέσο όρο 8,8 εκατομμύρια θεατές στο ABC. Αυτό είναι το καλύτερο παιχνίδι έναρξης Σαββατοκύριακου από τα 12,34 εκατομμύρια στο ματς Αλαμπάμα-Φλόριντα του 2017.
  • Ο «περίπατος» της Αλαμπάμα με 44-13 είχε κατά μέσο όρο 5,67 εκατομμύρια τηλεθεατές στο ABC, φτάνοντας τα 6,1 εκατομμύρια στο ημίχρονο!
  • Η νίκη του Πεν Στέιτ επί της Ουισκόνσιν με 16-10 είχε κατά μέσο όρο 5,4 εκατομμύρια ως παιχνίδι Σαββάτου, και ιδιαίτερα σε μεσημεριανή ώρα.
  • Η νίκη της Νοτρ Νταμ στην παράταση επί της Φλόριντα είχε κατά μέσο όρο 7,75 εκατομμύρια τηλεθεατές για το ABC το βράδυ της Κυριακής. Το παιχνίδι έφτασε τα 8,8 εκατομμύρια στην παράταση, σύμφωνα με τις μετρήσεις.

max-cal-1024x683.jpg

Το 2019, πριν ο κορονοϊός κάνει την εμφάνισή του, οι αναμετρήσεις είχαν μέσο όρο 5,67 εκατομμύρια θεατών.

Παρόλα αυτά, τα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης ήρθαν από την αναμέτρηση του Οχάιο απέναντι στο Μίσιγκαν. Συγκεκριμένα, η αναμέτρηση ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών και είχε κατά μέσο όρο 12,42 εκατομμύρια για το FOX εκείνη τη χρονιά.

Προφανώς, είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε εάν τα δίκτυα θα επιστρέψουν στα νούμερα του 2019. Το ξεκίνημα πάντως μέχρι στιγμής μπορεί να θεωρηθεί αναμφίβολα επιτυχημένο.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0