Sports Βusiness

Tik Tok: Οι 9+1 πιο υψηλά αμειβόμενοι αθλητές ανά βίντεο - Ο Γιάννης δίνει βροντερό παρών! (video)

Tik Tok: Οι 9+1 πιο υψηλά αμειβόμενοι αθλητές ανά βίντεο - Ο Γιάννης δίνει βροντερό παρών! (video)
Το Τik Tok κάνει αλματώδη βήματα τα τελευταία χρόνια και έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές στα social media, με ουκ ολίγους αθλητές απ' όλο τον κόσμο να αφιερώνουν ώρες πάνω από το κινητό τους και να αμείβονται για την κάθε τους ανάρτηση.
Σχετικά Άρθρα

Καθημερινά και με αμείωτο ρυθμό η πλατφόρμα του Τik Tok αποκτά ολοένα και περισσότερο φανατικό κοινό και βλέπει διαρκώς να αυξάνεται η χρηματιστηριακή του αξία. Πλέον βρίσκεται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του κινητού, ενώ ήταν και ο επίσημος χορηγός του πρόσφατου Εuro. Η σχέση του Τik Tok με το ποδόσφαιρο είναι ενεργή μέσω των αθλητών, καθώς αρκετοί από διάφορα μέρη του κόσμου έχουν ανοίξει λογαριασμό.

Όπως είναι φυσικό το Tik Tok δεν περιορίζεται μόνο στον τομέα του ποδοσφαίρου αλλά έχει ανοίξει τα... πλοκάμια του και σε άλλα αθλήματα. Πολλοί αστέρες του αθλητισμού ασχολούνται ενεργά και δεν το αντιμετωπίζουν ως μία απλή διασκέδαση αλλά και ως έναν τρόπο εισοδήματος.

Σύμφωνα με μία έρευνα του εξωτερικού κάθε φορά που δημοσιεύουν στον προσωπικό του λογαριασμό ένα βίντεο η εταιρεία του Τik Tok τους αμείβει... απλόχερα. Στην πρώτη δεκάδα την τιμητική του έχουν κυρίως ποδοσφαιριστές, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

1.Νόα Μπεκ - Portland Pilots (ποδοσφαιριστής)

Ο Νόα Μπεκ είναι αδιαμφισβήτητα ο κερδισμένος στο κομμάτι της αμοιβής από το Τik Tok. O Αμερικανός νέος αθλητής του ποδοσφαίρου αγωνίζεται στο κολεγιακό πρωτάθλημα με τους Portland Pilots και παρότι δεν είναι αρκετά γνωστός στον αθλητικό κόσμο, έχει καταφέρει σε ηλικία μόλις 21 ετών να εξασφαλίζει 146.000 δολάρια για κάθε βίντεο. Καθόλου τυχαίο αν συνυπολογίσουμε ότι έχει 29.2 εκατ. ακόλουθους στο Tik Tok. Φαίνεται ότι για τον ίδιο δεν είναι ένα απλό... χόμπι αλλά κάτι πολύ παραπάνω.

2.Σέρχιο Ράμος - Παρί Σεν Ζερμέν (ποδοσφαιριστής)

Ο Σέρχιο Ράμος εκτός από το ταλέντο που διαθέτει εντός των τεσσάρων γραμμών φαίνεται να τα πηγαίνει εξίσου περίφημα και στα social media. Ο νεοφερμένος παίκτης της Παρί και άλλοτε αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης άφησε την δική του εποχή στους «μερένχες», σημειώνοντας περισσότερα από 100 γκολ ως αμυντικός αλλά επιδιώκει να αφήσει το «στίγμα» του και στο Τik Tok. Συγκεκριμένα ο Ισπανός παίκτης διαθέτει 6.2 εκατ. ακόλουθους και αμείβεται με 31.000 δολάρια ανά βίντεο.

3.Λιβ Κουκ - Επαγγελματίας freestyler ποδοσφαίρου

Η Λιβ Κουκ είναι η μοναδική γυναίκα που βρίσκεται στην συγκεκριμένη δεκάδα και όχι άδικα με τα εντυπωσιακά της βίντεο που τρελαίνουν τον κόσμο. Η νεαρή Βρετανίδα είναι επαγγελματίας freestyler ποδοσφαίρου και έχει καταρρίψει πέντε φορές το ρεκόρ Γκίνες. Τελευταίο της κατόρθωμα ήταν 62 γκελάκια με τη μπάλα σε μόλις 30", ενώ παράλληλα έκανε σχοινάκι. Από την ηλικία των 16 ασχολείται επαγγελματικά με το freestyler και η δημοτικότητά της έχει ανέβει κατακόρυφα. Αυτό αποτυπώνεται από τους 4.6 εκατ. ακόλουθους που έχει, με αποτέλεσμα να αμείβεται με 23.000 δολάρια ανά βίντεο.

4.Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι - Μπάγερν Μονάχου (ποδοσφαιριστής)

Ο δεινός σκόρερ της Μπάγερν Μονάχου και της Εθνικής Πολωνίας, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, φαίνεται να βρίσκει τρόπους να πετυχαίνει... γκολ και στο Tik Tok. Eκτός από τις αμέτρητες ατομικές και συλλογικές διακρίσεις, ο Λεβαντόφσκι κάνει... θραύση και στην εφαρμογή του Tik Tok με αρκετό κόσμο να έχει «αγκαλιάσει» τα βιντεάκια του. Ο Πολωνός επιθετικός διαθέτει 4.3 εκατ. ακόλουθους και αμείβεται με το ποσό των 21.500 δολαρίων για κάθε βίντεο που δημοσιεύει.

5.Αλφόνσο Ντέιβις - Μπάγερν Μονάχου (ποδοσφαιριστής)

Ο Αλφόνσο Ντέιβις παρά την νεαρή του ηλικία έχει προλάβει να απολαύσει όλους τους διεθνείς τίτλους σε συλλογικό επίπεδο, όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να αφιερώνει χρόνο και στα social media. Για την ακρίβεια ο Καναδός αμυντικός είναι λάτρης του Τik Tok και αυτό «εκφράζεται» με τους 4 εκατ. ακόλουθους στον προσωπικό του λογαριασμό. Φυσικά το ποσό που προστίθεται στον τραπεζικό του λογαριασμό δεν είναι... αδιάφορο, καθώς εξασφαλίζει 20.000 δολάρια ανά βίντεο.

6.Ροναλντίνιο - παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Ο άλλοτε μάγος της μπάλας και για πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου, Ροναλντίνιο, μπορεί να έχει αποχωρήσει από την ενεργό δράση, όμως η «μπογιά» του κρατάει ακόμη. Ο Βραζιλιάνος άλλοτε σουπερ σταρ είναι γνωστός για τα κόλπα και τις μαγικές φάσεις που πρόσφερε στους αγώνες και την ίδια «συνταγή» ακολουθεί και στο Τik Tok. Εκεί οι εμπνεύσεις του προκαλούν ενθουσιασμό στους 3.3 εκατ. ακόλουθούς του και συνεχώς αυξάνονται. Ο Ροναλντίνιο λαμβάνει 16.500 δολάρια για κάθε του βίντεο στην εφαρμογή.

7.Βινίσιους Τζούνιορ - Ρεάλ Μαδρίτης (ποδοσφαιριστής)

Ο Βινίσιους προσπαθεί να γίνει ο επόμενος ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης και να την επαναφέρει στους τίτλους, όμως για την ώρα φαίνεται να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στο Τik Tok. Ο Bραζιλιάνος νεαρός παίκτης ακολουθεί πιστά τη γενιά του, η οποία είναι λάτρης των social media και με κάθε ευκαιρία δημοσιεύει κάποιο νέο βίντεο. Ήδη μετράει 3.1 εκατ. ακόλουθους και εξασφαλίζει 15.500 δολάρια.

8.Τζου Τζου Σμιθ-Σούστερ - Pittsburgh Steelers (NFL)

Ο Αμερικανός αθλητής του ράγκμπι είναι ο μοναδικός του χώρου που βρίσκεται στη σχετική λίστα και φαίνεται να έχει μεγάλη επιρροή στους ακόλουθους του. Ο Σμιθ-Σούστερ αγωνίζεται στο NFL με τη φανέλα των Pittsburgh Steelers και το 2017 είχε επιλεχθεί στο Νο.62 του draft από την ομάδα της Πενσυλβάνια. Στο Tik Tok ανεβάζει συνήθως βίντεο από τις απαιτητικές ατομικές του προπονήσεις, ώστε να ενημερώσει τους 3 εκατ. ακόλουθούς του. Το ποσό για το κάθε βίντεο φτάνει τις 15.000 δολάρια.


9.Χάντερ Γούντχολ - Παραολυμπιονίκης (αθλητής στίβου)

Ο Χάντερ Γούντχολ αποτελεί πηγή έμπνευσης και ελπίδας για αρκετό κόσμο, ο οποίος παρότι έχει χάσει και τα δύο του πόδια δεν τα παρατάει και έχει ανέβει στον βάθρο των μεταλλίων στους δύο τελευταίους Παραολυμπιακούς Αγώνες (2016,2020). Ο Αμερικανός αθλητής και δρομέας 400 μέτρων, ο οποίος απέκτησε πρόσφατα το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο, προκαλεί ευχάριστη εντύπωση στο Τik Tok, ανεβάζοντας αστεία βίντεο με την κοπέλα του, από τις προπονήσεις του αλλά και τους τρόπους που ξεπερνάει τις καθημερινές δυσκολίες. Αυτή τη στιγμή τον ακολουθούν 2.6 εκατ. άνθρωποι και αμείβεται με 13.000 δολάρια για κάθε βίντεο.

10. Γιάννης Αντετοκούνμπο - Μιλγουόκι Μπακς (μπασκετμπολίστας)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κλείνει την πρώτη δεκάδα, με τον πρωταθλητή του ΝΒΑ να βρίσκει συνεχώς διάφορους τρόπους για να ξεχωρίσει .Ο δις MVP του ΝΒΑ, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε μετοχές της ομάδας μπέιζμπολ του Μιλγουόκι, Μπρούερς, φαίνεται πως έχει πολύ καλή... επαφή με τα social media και πιο συγκεκριμένα με το Τik Tok. Ο «Greek Freak» κυριαρχεί και σε αυτό το κομμάτι από τους υπόλοιπους αθλητές του ΝΒΑ, καθώς με τα βίντεό του ξέρει να τραβάει την προσοχή των 2.3 εκατ. ακόλουθών του, διαφημίζοντας είτε τα παπούτσια με την υπογραφή του, είτε την εταιρία της κοπέλας του, ενώ δημοσιεύει και προσωπικές στιγμές με τα αδέλφια του. Για κάθε βίντεο ο Γιάννης προσθέτει 11.500 δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Νίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0