Sports Βusiness

ESPN: Εξετάζει deal 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ με στοιχηματικές εταιρίες!

ESPN: Εξετάζει deal 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ με στοιχηματικές εταιρίες!

Το ESPN της Walt Disney Co εξετάζει το ενδεχόμενο παραχώρησης του ονόματος και του σήματός της σε στοιχηματικές εταιρίες για ένα ποσό της τάξης των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Η ολοένα και αυξανόμενη «βιομηχανία» του διαδικτυακού στοιχηματισμού, φαίνεται πως δεν άφησε ασυγκίνητη τη Walt Disney Co.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Wall Street Journal, υπάρχουν συζητήσεις για να παραχωρηθεί η άδεια χρήσης του ονόματος και του σήματος του ESPN, από εταιρίες όπως η Caesars Entertainment και η DraftKings, χωρίς, ωστόσο, να είναι εγγυημένο πως το deal θα ευοδώσει.

Οι προαναφερθείσες εταιρίες δεν θέλησαν να σχολιάσουν περαιτέρω τη φημολογία, ενώ παραμένει ασαφές κατά πόσο θα ήθελαν να επενδύσουν ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό στο ESPN, από τη στιγμή που διαθέτουν ήδη ανάλογους συνεργάτες.

Καθώς όλο και περισσότερες πολιτείες νομιμοποιούν τον αθλητικό στοιχηματισμό, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στρέφονται προς τον συγκεκριμένο τομέα για να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Η Fox Corp αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού ξεκίνησε τη στοιχηματική πλατφόρμα FOX Bet το 2019, μέσω συνεργασίας της με την εταιρία, The Stars Group.

Όσον αφορά τη Disney, είναι ήδη κερδισμένη, είτε ολοκληρωθεί το deal, είτε όχι, αφού απόλαυσε «εκτόξευση» των μετοχών της κατά 2.1% αμέσως μετά την είδηση, πως διατίθεται να δραστηριοποιηθεί στον αθλητικό-διαδικτυακό στοιχηματισμό.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0