Sports Βusiness

Blue Owl Capital: Αγοράζει το 10% της CVC έναντι 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Blue Owl Capital: Αγοράζει το 10% της CVC έναντι 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων

«Χορός» δισεκατομμυρίων μεταξύ δύο κολοσσών που λατρεύουν να επενδύουν στον αθλητισμό.

Σχετικά Άρθρα

Κοντά σε μια συμφωνία που δεν αποκλείεται να… ταράξει μέχρι και τα ύδατα του παγκόσμιου αθλητισμού, είναι δύο από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες επενδύσεων στον κόσμο. Η Blue Owl σκοπεύει να αγοράσει το 10% της CVC, σε ένα deal που σύμφωνα με το Bloomberg αναμένεται να αγγίξει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Blue Owl Capital δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάιο, μετά την συγχώνευση των Owl Rock και Dyal Capital Partners. Η αξία των συνολικών κεφαλαίων που διαχειριζόντουσαν οι δύο εταιρείες μέχρι τις 31 Μαρτίου υπολογίζεται ότι ξεπερνούσαν τα 52 δισεκατομμύρια δολάρια.

Blue Owl και CVC είναι μεταξύ των κολοσσών που επενδύουν με μεγάλη συνέπεια στον αθλητισμό. Η πρώτη, μέσω των επενδύσεων της στην Silver Lake, έχει μετοχικά πακέτα τόσο στην Μάντσεστερ Σίτι, όσο και στο Madison Square Garden, που αποτελεί την έδρα των Νιου Γιορκ Νικς στο ΝΒΑ. Ταυτόχρονα, έχει αγοράσει μέρος των Φοίνιξ Σανς, ενώ πρόσφατα εκδήλωσε το ενδιαφέρων της για τις μετοχές των Σακραμέντο Κινγκς.

Στην αντίπερα όχθη, η CVC έχει αγοράσει -μεταξύ άλλων- το 10% του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, έχει επενδύσει στο ράγκμπι (United Championship και Six Nations), ενώ διατηρεί μετοχές μέχρι και στη Διεθνή Ομοσπονδία Βόλεϊ.

Πάνος Σταμούλης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0