Sports Βusiness

Από τον Τζόρνταν και τον Λεμπρόν στον Γιάννη: 16 προσωπικότητες του αθλητισμού που κατέχουν μερίδιο σε ιδιοκτησίες ομάδων

Από τον Τζόρνταν και τον Λεμπρόν στον Γιάννη: 16 προσωπικότητες του αθλητισμού που κατέχουν μερίδιο σε ιδιοκτησίες ομάδων
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, εξαγόρασε μερίδιο των Μιλγουόκι Μπρούερς και το «BN Sports» καταγράφει τις περιπτώσεις που σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού έχουν επενδύσει σε ομάδες.

Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο -όπως έχει γνωστοποιηθεί από την Παρασκευή 20/8- εξαγόρασε μερίδιο της ομάδας μπέιζμπολ, Μιλγουόκι Μπρούερς.

«Το Μιλγουόκι με έκανε αυτό που είμαι σήμερα… Έχω γίνει ηγέτης εδώ. Έχω γίνει πρωταθλητής εδώ... Το Μιλγουόκι επένδυσε πολλά σε μένα και τώρα θέλω να επενδύσω στο Μιλγουόκι», ανέφερε ο «Greak Freak», που εκτός πλέον από κορυφαίος αθλητής αποκτά και την ιδιότητα του επενδυτή.

Ωστόσο, ο Γιάννης δεν είναι ο πρώτος που έχει προβεί σε μια τέτοιου είδους επενδυτική κίνηση και παρακάτω σας καταγράφουμε τις υπόλοιπες 16 κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού που έπραξαν στο παρελθόν το ίδιο.

Πάτρικ Μαχόμς Β' – Κάνσας Σίτι Ρόγιαλς

Ο Πάτρικ Μαχόμς Β’ έγινε επίσημα ιδιοκτήτης των Κάνσας Σίτι Ρόγιαλς. Ο βραβευμένος αθλητής του NFL είναι και εκείνος μέσα στη μεγάλη λίστα με τους αθλητές που έχουν εμπλακεί διοικητικά σε ομάδες.

Aug 7, 2016; Rio de Janeiro, Brazil; Serena Williams (USA) and Venus Williams (USA) wave to the crowd after their game against Lucie Safarova (CZE, not pictured) and Barbora Strycova (CZE) during the women's doubles in the Rio 2016 Summer Olympic Games at Olympic Tennis Centre. Mandatory Credit: Jeff Swinger-USA TODAY Sports

Βένους και Σερένα Ουίλιαμς – Miami Dolphins

Σερένα και Βένους Ουίλιαμς δεν πρωταγωνιστούν μόνο στο τένις. Ένωσαν τις δυνάμεις τους με τις διασημότητες των Μαρκ Άντονι, Τζένιφερ Λόπεζ, Γκλόρια και Εμίλιο Εστεφάν για να γίνουν συνεργάτες στα Miami Dolphins το 2009.

Αμάρε Στουνταμάιρ – Χάποελ Ιερουσαλήμ

Το 2013, ο Αμάρε Σουνταμάιρ συνεργάστηκε με τον Όρι Άλλον και ακόμα ορισμένους επενδυτές για να αγοράσει το 90% της Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέχε περίπου το 5% του franchise.

r834033_1296x729_16-9.jpg

Ντέιβιντ Μπέκαμ – Ίντερ Μαϊάμι

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι ένας από τους ιδιοκτήτες της Ίντερ Μαϊάμι που αγωνίζεται στο MLS και ανήκει σε μια ομάδα ιδιοκτησίας που αρχικά ονομαζόταν Μαϊάμι Μπέκαμ Γιουνάιτεντ.

Ωστόσο, πλέον λειτουργεί με το όνομα Miami Freedom Park LLC.

Λεμπρόν Τζέιμς – Λίβερπουλ

Το 2011, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήρθε σε συμφωνία με τη Fenway Sports Group για να γίνει μερικός ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ. Μέχρι και σήμερα ο αστέρας των Λος Άντζελες Λέικερς έχει συνεισφέρει σε αρκετούς τομείς στην ομάδα και παρακολουθεί ακόμα και αγώνες, όταν του το επιτρέπει το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα του.

Στιβ Νας - Βανκούβερ Γουάιτκαπς

Ακόμα ένας άλλοτε αθλητής του μπάσκετ, ο οποίος έχει γίνει ιδιοκτήτης σε ομάδα. Ο λόγος για τον Στιβ Νας, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης στους Βανκούβερ Γουάιτκαπς του MLS από τότε που η ομάδα μπήκε στο πρωτάθλημα το 2011.

lebron-james-steve-nash.jpg

Γιάο Μινγκ - Σαγκάη Σαρκς

Ο θηριώδης άλλοτε σέντερ των Χιούστον Ρόκετς, Γιάο Μινγκ ήταν ιδιοκτήτης των Σαγκάη Σαρκς, της επαγγελματικής ομάδας της Κινεζικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για την οποία αγωνίστηκε στα νιάτα του, από το 2009-2017.

Σακίλ Ο'Νιλ – Σακραμέντο Κινγκς

Και ο θρυλικός σέντερ Σακίλ Ο'Νιλ αγόρασε ένα μικρό μερίδιο σε σύλλογο και συγκεκριμένα στους Σακραμέντο Κινγκς, όπου και πέρασε ουσιαστικά τους «βασιλιάδες» σε μια νέα ιδιοκτησιακή «εποχή» το το 2013.

maxresdefault_11.jpg

Μάικλ Τζόρνταν - Σάρλοτ Χόρνετς

Το 2006, ο Μάικλ Τζόρνταν έγινε ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Μπόμπκατς. Ωστόσο, όταν κατάφερε να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στο πλειοψηφικό πακέτο τόσο 2010 όσο και το 2014, άλλαξε με επιτυχία το όνομα της ομάδας ξανά σε Σάρλοτ Χόρνετς.

Μάτζικ Τζόνσον - Λος Άντζελες Ντότζερς

Το 2012, ο θρύλος του NBA, Μάτζικ Τζόνσον ήταν μέλος ενός επενδυτικού ομίλου που αγόρασε μερίδιο στην αμερικανική ομάδα μπέιζμπολ, Λος Άντζελες Ντότζερς.

Όσκαρ ντε λα Χόγια - Χιούστον Ντάιναμο

Ο άλλοτε επαγγελματίας πυγμάχος, Όσκαρ ντε λα Χόγια κατέχει μερίδιο στην ιδιοκτησία των Χιούστον Ντάιναμο στο MLS.

Νόλαν Ράιαν – Τέξας Ρέιντζερς

Το 2010, ο Νόλαν Ράιαν και ο Τσακ Γκρίνμπεργκ συνεργάστηκαν για να αγοράσουν τους Τέξας Ρέιντζερς. Τρία χρόνια αργότερα, ο πίτσερ του Hall of Fame παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της ομάδας και πούλησε τις μετοχές του.

504914679.jpg.0.jpg

Μάριο Λεμιέ - Πίτσμπεργκ Πένγκουινς

Ο Μάριο Λεμιέ έγινε ιδιοκτήτης των Πίτσμπεργκ Πένγκουινς του Πίτσμπουργκ το 1999. Ο Λεμιέ ανέλαβε μετέπειτα ακόμα και τα αξιώματα του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του συλλόγου.

Ουόρικ Νταν – Ατλάντα Φάλκονς

Το άλλοτε αμυντικό μπακ στο ράγκμπι, ο Ουόρικ Νταν απέκτησε το μειοψηφικό μερίδιο ιδιοκτησίας στους Ατλάντα Φάλκονς, όταν και αποσύρθηκε ως παίκτης.

Τζο Γκιμπς – Joe Gibbs Racing

Ο Τζο Γκιμπς μεταπήπησε από το ποδόσφαιρο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η ομάδα του, Joe Gibbs Racing είναι μία από τις πιο επιτυχημένες στο NASCAR, έχοντας κερδίσει πολλά πρωταθλήματα σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος.

q7xemglpuc0h4wvryley.jpg

Τζέιμς Χάρντεν – Χιούστον Ντιναμό και Ντας

Ο γκαρντ των Χιούστον Ρόκετς, Τζέιμς Χάρντεν αγόρασε μειοψηφικό μερίδιο στους συλλόγους Χιούστον Ντιναμό και Ντας, των MLS και NWSL αντίστοιχα το 2019.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την ευκαιρία να συμμετάσχω στην ομάδα ιδιοκτησίας των Χιούστον Ντιναμό και Ντας», είχε δηλώσει ο Χάρντεν και πρόσθεσε μετέπειτα τα εξής: «Το Χιούστον είναι το σπίτι μου τώρα, και είδα αυτή την επενδυτική κίνηση ως έναν τρόπο να επενδύσω στην πόλη μου και να επεκτείνω τα επιχειρηματικά μου συμφέροντα ταυτόχρονα. Είμαι οπαδός του ποδοσφαίρου εδώ και αρκετά χρόνια και ξέρω ότι το Χιούστον έχει μια τεράστια βάση φιλάθλων».

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0