Sports Βusiness

Το PDC Development Tour επιστρέφει με μειωμένα έπαθλα και διαφορετικά οικονομικά δεδομένα!

Το PDC Development Tour επιστρέφει με μειωμένα έπαθλα και διαφορετικά οικονομικά δεδομένα!

Σοβαρές είναι οι συνέπειες που προκάλεσε ο κορονοϊός στο PDC Development Tour, με τον καθιερωμένο θεσμό να επιστρέφει, έχοντας αλλάξει δομικά τον τρόπο λειτουργίας του, αναλογικά με αυτόν που είχε καθιερώσει στις προηγούμενες σεζόν.

Μία ημέρα έμεινε πλέον για την έναρξη του PDC Development Tour, με τον θεσμό να επιστρέφει στα δρώμενα που είχε συνηθίσει, μετά το περσινό διάλλειμα που μοιραία έλαβε χώρα, εξαιτίας της πανδημίας.

Παρόλα αυτά, ακόμη και τώρα, οι συνέπειες του κορονοϊού είναι εμφανείς στον τρόπο λειτουργίας στο PDC, όσο αφορά την μέθοδο διεξαγωγής του.

Συγκεκριμένα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το τουρνουά έχει χωριστεί σε ξεχωριστή περιοδεία για Βρετανούς και μη Βρετανούς παίκτες. Υπάρχουν 240.000 λίρες χρηματικών επάθλων που προσφέρονται κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Τόσο το UK Development Tour όσο και το European Development Tour αποτελούνται από δώδεκα τουρνουά. Το χρηματικό έπαθλο ανά τουρνουά είναι 10.000 λίρες. Το χρηματικό έπαθλο καταβάλλεται από τα τελευταία 64, ξεκινώντας από 50 λίρες. Στη συνέχεια, το ποσό αυξάνεται ανά γύρο. Ο νικητής θα λάβει ένα ποσό της τάξεως των 2.000 λιρών.

Η κατάταξη του Development Tour βασίζεται στα έπαθλα που κατακτήθηκαν. Στο τέλος της σεζόν, οι νικητές και των δύο βαθμολογιών (European Development Tour στο Ηνωμένο Βασίλειο) λαμβάνουν πρόσκληση για το επερχόμενο Grand Slam of Darts, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με βελάκια και μια κάρτα ξενάγησης για το 2022 και το 2023.

Το Development Tour άλλωστε είναι το «κύκλωμα» νεολαίας του PDC. Αυτή η περιοδεία είναι ανοικτή σε παίκτες ηλικίας 16 έως 23 ετών, με βασική προϋπόθεση ότι δεν συμπεριλήφθηκαν στους κορυφαίους 32 του τακτικού PDC Order of Merit στις 4 Ιανουαρίου 2021.

Συνοπτικά οι «αμοιβές» των συμμετεχόντων:

Νικητής: 2.000 λίρες

Φιναλίστ: 1.000 λίρες

Ημιτελικός: 500 λίρες

Προημιτελικός: 300 λίρες


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0