Sports Βusiness

Κάρτα μπέιζμπολ πωλήθηκε για το ποσό-ρεκόρ των 5,6 εκατ. ευρώ!

Κάρτα μπέιζμπολ πωλήθηκε για το ποσό-ρεκόρ των 5,6 εκατ. ευρώ!
Η πιο ακριβή κάρτα που πωλήθηκε ποτέ είναι εκείνη του άλλοτε μάνατζερ μπέιζμπολ, Χόνους Ουάγκερ.
Μια κάρτα μπέιζμπολ T206 του άλλοτε μάνατζερ του αθλήματος, Χόνους Ουάγκερ έφτασε σε σημείο να πωληθεί για 5,6 εκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας την, την πιο ακριβή κάρτα στην ιστορία.

Η διαδικασία για την κατάθεση προσφορών για την κάρτα άνοιξαν επισήμως στις 23 Ιουλίου με τιμή εκκίνησης το 1 εκατομμύριο ευρώ και έκλεισαν τελικώς στα 4,6 εκατ. ευρώ με το ασφάλιστρο ενός αγοραστή της τάξεως του 20% να συμπεριλαμβάνεται στην τελική τιμή πώλησης. 

Η κάρτα... ρεκόρ του Ουάγκερ ξεπέρασε μάλιστα την αγορά μεριδίου σε ποσοστό 51% μιας αντίστοιχης του Στέφεν Κάρι το 2009, η αποτίμηση της οποίας έφτασε τα 5 εκατομμύρια ευρώ τον προηγούμενο μήνα. 

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις στην αγορά παρόμοια παραδείγματα τέτοιων συλλεκτικών καρτών», τόνισε αρχικά ο Μπράιαν Ντουάιερ, πρόεδρος του οίκου Δημοπρασίας, «Ρόμπερτ Έντουαρντ» στο ESPN. «Οι κάρτες πριν πωληθούν βαθμολογούνται με αυστηρά κριτήρια και χωρίζονται σε κατηγορίες όπως σε εκείνες που είναι αυθεντικές και σε εκείνες που είναι απομιμήσεις».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγοραπωλησίες αθλητικών καρτών ολοένα και αυξάνονται και προβλέπεται μέχρι το 2027 ο συγκεκριμένος τομέας να φτάσει να έχει έσοδα που να ξεπερνούν τα 84 δισεκατομμύρια ευρώ!

Όσο για την κάρτα του Ουάγκερ, τόσο ο πωλητής της όσο και ο αγοραστής προτιμούν να παραμείνουν ανώνυμοι.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0