Sports Βusiness

Formula1: Οι πιο ακριβοπληρωμένοι πιλότοι για το 2021!

Formula1: Οι πιο ακριβοπληρωμένοι πιλότοι για το 2021!

Οι αποδοχές των πιλότων στη Formula1, ανέκαθεν βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Ο Λούις Χάμιλτον είναι στην κορυφή των οδηγών για φέτος και ο Μαξ Φερστάπεν ακολουθεί από πίσω του.

Ο Λούις Χάμιλτον είναι για τη Formula1, ο άνθρωπος που μονοπωλεί στις κατακτήσεις των τίτλων. Έχει περάσει πρώτος τη... γραμμή στα 6 από τα 10 τελευταία πρωταθλήματα. Το 2008 με το μονοθέσιο της McLaren κατέκτησε το πρώτο στην καριέρα του, σε ηλικία 23 χρονών.

Πλέον είναι στην πρώτη θέση των τίτλων στη Formula1, αγκαλιά με τον Μίκαελ Σουμάχερ,  έχοντας κατακτήσει 7 πρωταθλήματα.

Είναι λογικό λοιπόν, οι αμοιβές του να είναι και αυτές στην κορυφή. Το 2015, ο Χάμιλτον είχε υπογράψει συμβόλαιο για 3 χρόνια ύψους 140 εκατ. δολαρίων και το 2018 επέκτεινε τη συνεργασία του με την Mercedes για 2 χρόνια με συμβόλαιο 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Στη φετινή λίστα, τα έσοδα του ανέρχονται στα 62 εκατ. δολάρια και αυτός ο αριθμός είναι αρκετός για να τον εκτοξεύσει στην κορυφή του σχετικού πίνακα.  

Ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Βρετανού. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull κάνουν το καλύτερο δυνατό, εντός και εκτός πίστας. Με τον Φερστάπεν να διεκδικεί επί ίσους όρους τον τίτλο από τον Χάμιλτον, οι απολαβές του αυτομάτως έχουν εκτοξευτεί. Τα 42 εκατομμύρια δολάρια τον κατατάσσουν στη δεύτερη θέση με τους πιο καλοπληρωμένους οδηγούς. 

Αναφέρουμε τις φετινές ετήσιες απολαβές των πιλότων της F1. Τα ποσά είναι σε δολάρια:   

Λούις Χάμιλτον (Mercedes) $62 εκατομμύρια
Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) $42 εκατομμύρια
Φερνάντο Αλόνσο (Alpine) $25 εκατομμύρια
Σέρχιο Πέρεζ (Red Bull) $18 εκατομμύρια
Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin) $15 εκατομμύρια
Σαρλ Λεκλέρκ (Ferrari) $12 εκατομμύρια
Βάλτερι Μπότας (Mercedes) $10 εκατομμύρια
Ντάνιελ Ρικιάρντο (McLaren) $10 εκατομμύρια
Λάντο Νόρις (McLaren) $9 εκατομμύρια
Κάρλος Σάινθ (Ferrari) $8 εκατομμύρια

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0