Sports Βusiness

Disney: Εξαγοράζει με 300 εκατομμύρια ευρώ το ποσοστό του NHL στην πλατφόρμα streaming της!

Disney: Εξαγοράζει με 300 εκατομμύρια ευρώ το ποσοστό του NHL στην πλατφόρμα streaming της!
Η Disney προχωρά στην εξαγορά του ποσοστού της τάξης του 10% που διατηρεί το NHL, στη Disney Streaming Services, και ενεργοποιεί τη σχετική ρήτρα πληρώνοντας 300 εκατομμύρια ευρώ
 
Σχετικά Άρθρα
Η Walt Disney Corporation θα καταβάλλει 300 εκατομμύρια ευρώ στο πρωτάθλημα του NHL, ώστε να αποκτήσει το ποσοστό της τάξης του 10% που διαθέτει στη Disney Streaming Services. Πρόκειται για ένα τεχνολογικό «παρακλάδι» της Disney που επιτρέπει στην εταιρία να διαθέτει κανάλια streaming, όπως το Disney+, το ESPN+, που προηγουμένως ονομαζόταν BAMTech.
 
Στο μεταξύ τους συμβόλαιο, υπήρχε ρήτρα που έδινε τη δυνατότητα στη Disney να αγοράσει το ποσοστό του NHL μέχρι την 3η Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Εφόσον η συμφωνία ολοκληρωθεί, η Disney θα διαθέτει το 85% της BAMTech/Disney Streaming Services, με το MLB να διατηρεί το 15% που απομένει. Ωστόσο, η εταιρία ψυχαγωγίας διαθέτει το δικαίωμα να αγοράσει κι αυτό το ποσοστό μέχρι τις αρχές του 2022, έναντι 640 εκατομμυρίων ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η Disney υπέγραψε πρόσφατα νέο συμβόλαιο με το NHL, για παιχνίδια που θα μεταδοθούν αποκλειστικά από τα κανάλια της το ESPN, ESPN+, Hulu, με τη συμφωνία να ξεκινά από τη σεζόν 2021-22.
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0