Sports Βusiness

NBA: Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές της νέας σεζόν!

NBA: Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές της νέας σεζόν!

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της νέας σεζόν στο ΝΒΑ έχει ξεκινήσει ήδη και το «ΒΝ Sports» σας παρουσιάζει τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Σχετικά Άρθρα

Το ΝΒΑ καθημερινά επιβεβαιώνει ότι έχει ξεφύγει στο οικονομικό κομμάτι συγκριτικά με άλλα πρωταθλήματα από ολόκληρο τον κόσμο και αρκετοί αθλητές υπογράφουν νέα συμβόλαια έναντι «αστρονομικών» αποδοχών. Έξι παίκτες μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει το «φράγμα» των 200 εκατ. δολαρίων, ενώ ο Stephen Curry είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει βάλει την υπογραφή του σε τέτοιο συμβόλαιο διπλή φορά.

Οι ετήσιες απολαβές μεγάλης μερίδας παικτών του ΝΒΑ έχει ξεπεράσει κάθε λογική και οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του πρωταθλήματος για τη νέα σεζόν θα αμείβονται με περισσότερα από 37 εκατ. δολάρια. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο πρωταθλητής του ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ υπάρχουν αρκετά ονόματα στο Top 10 που προκαλούν έκπληξη.

Το «ΒΝ Sports» σας παρουσιάζει αναλυτικά τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του ΝΒΑ για την σεζόν 2021/22.

1.Stephen Curry (45,780,966$)  

Ο Stephen Curry βλέπει τους κόπους και τα κατορθώματά του, μετά από αρκετά χρόνια στην οικονομική... αφάνεια, να αποδίδουν και να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ έβαλε πρόσφατα υπογραφή στο νέο του συμβόλαιο με τους «πολεμιστές», όπου θα έχει ισχύ από το 2022/23 και για δεύτερη φορά εξασφάλισε συμβόλαιο 200+ εκατ. δολαρίων. Μετά από αυτή τη συμφωνία στα 37 του χρόνια θα αποκομίσει 59.606.817$.

harden_1.jpg

2.James Harden (44,310,840$)  

Ο James Harden μπορεί να μην έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής κάποιο πρωτάθλημα στην 12ετη του καριέρα στο ΝΒΑ, όμως το κασέ του παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Το συμβόλαιό του με τους Brooklyn Nets προβλέπει ότι θα προσθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό τη νέα σεζόν το ποσό των 44,310,840$.Αυτός είναι ο τελευταίος εγγυημένος χρόνος του «μούσια» στο Μπρούκλιν, καθώς την σεζόν 2022/23 έχει την option να αποχωρήσει ή να «καθίσει» πάνω στο συμβόλαιό του και να προσθέσει ακόμη 47,366,760$.

3.John Wall (44,310,840$)  

Mία από τις εκπλήξεις της λίστας μας είναι ο γκαρντ των Houston Rockets, John Wall, ο οποίος την επόμενη σεζόν θα είναι ο τρίτος καλύτερα αμειβόμενος αθλητής του ΝΒΑ (44,310,840$). Το «παχυλό» συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τους Wizards τον ακολούθησε μέχρι το Τέξας.Παρότι ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια και δεν θύμισε τον παίκτη που μας είχε «συστηθεί» στην αρχή, οι «ρουκέτες» δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

lakers.jpg

4.Russell Westbrook (44,211,146$)  

Ο παίκτης που έγινε ανταλλαγή με τον John Wall ώστε να ακολουθήσει το δρομολόγιο προς την Ουάσινγκτον, βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Ο Russell Westbrook άλλαξε στέγη το καλοκαίρι, αποφασίζοντας να αγωνιστεί στους Lakers με τον Lebron James, ώστε να κυνηγήσει το πρώτο του πρωτάθλημα. Είναι ο πρώτος MVP στα χρονικά του πρωταθλήματος που αλλάζει ομάδα για τρίτη συνεχόμενη σεζόν αλλά αυτό δεν επηρεάζει την οικονομική του κατάσταση. Ο «Μr. Triple Double» θα βγει κατά 44,211,146$ πλουσιότερος τη νέα σεζόν, λόγω του ηγεμονικού συμβολαίου που είχε υπογράψει το 2018 με τους Thunder.

5.Damian Lillard (43,750,000$)  

Στην πέμπτη θέση έφτασε η ώρα του Damian Lillard. O πιστός και ακούραστος στρατιώτης των Blazers μπορεί να μην έχει την κατάλληλη στελέχωση γύρω του από τον οργανισμό, όμως δείχνει απόλυτα αφοσιωμένος στην πόλη του Όρεγκον. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο εκτός από ηγέτης μέσα στο παρκέ φαίνεται και στο οικονομικό κομμάτι πόσο σημαντικός είναι για τους Blazers, όπου για την επόμενη σεζόν θα καρποφορήσει το ποσό των 43,750,000$, ενώ έχει την ευκαιρία μέχρι τα 34 του να αμείβεται με το ποσό των 48.787.676$.

6.Lebron James (41,180,544)  

Mπορεί να προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Lebron James βρίσκεται τόσο χαμηλά στους πιο καλά αμειβόμενους αθλητές για τη νέα σεζόν, όμως υπάρχει εξήγηση. Ο ηγέτης των Los Angeles Lakers συνηθίζει να μην υπογράφει πολυετή συμβόλαια και ποτέ δεν έχει ξεπεράσει τα τέσσερα χρόνια. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ και τέσσερις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ, υπέγραψε πριν μερικούς μήνες διετές συμβόλαιο με τους «λιμναθρώπους» και θα του αποφέρει συνολικά 85 εκατ. δολάρια.

7.Kevin Durant (40,918,900$)  

Ο Kevin Durant δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος αλλά έκλεισε ιδανικά τη σεζόν με ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Brooklyn Nets έδειξαν με κάθε τρόπο ότι τον θέλουν για πολλά χρόνια μαζί τους και επιβεβαιώθηκε με το ηγεμονικό τετραετές συμβόλαιο που υπέγραψε και θα έχει ισχύ από το 2022/23. Όμως και την επόμενη σεζόν δεν θα μείνει παραπονεμένος από τα χρήματα που θα λάβει, καθώς αναμένεται να κερδίσει 40,918,900$. Σύμφωνα με το νέο του συμβόλαιο ο KD θα αμείβεται μέχρι τα 37 του χρόνια με το ποσό των 53,282,609$.

george.jpg

8.Paul George (39,344,970$)  

Αν και δεν είναι ο ηγέτης των Clippers και δεν έχει φτάσει ακόμη στον πολυπόθητο στόχο του που είναι το πρωτάθλημα, ο Paul George θα αμείβεται πλουσιοπάροχα για την νέα σεζόν. Ο Αμερικανός Αll star παίκτης στην τρίτη του σεζόν στο Λος Άντζελες θα γεμίσει τον τραπεζικό του λογαριασμό κατά 39,344,970$ και θα λάβει τα περισσότερα από κάθε άλλο συμπαίκτη του.

9.Γιάννης Αντετοκούνμπο (39,340,000$)  

Ο νεότερος παίκτης της λίστας μας είναι ο... δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος πριν την έναρξη της περσινής σεζόν έβαλε την υπογραφή του στο μεγαλύτερο μέχρι τότε συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο πρωταθλητής με τους Bucks μόλις στα 26 του χρόνια θα λάβει 39,340,000$, ενώ στα 30 του θα εκτοξευτεί το ποσό στα 51,935,268$. Για να βρούμε κάποιον νεότερο του σε ηλικία θα πρέπει να φτάσουμε στο Νο.19, όπου βρίσκεται ο Ben Simmons, ο οποίος θα καρποφορήσει 33,003,936$, δίχως να γνωρίζει ακόμη την ομάδα που θα του τα προσφέρει.

10.Klay Thompson (37,980,720$)  

Ξεκινήσαμε με έναν «πολεμιστή» την κατηγορία και θα την κλείσουμε με έναν άλλον και συγκεκριμένα τον Klay Thompson, ο οποίος αποτελεί το δίδυμο των «Splash Brothers» με τον Stephen Curry. Ο Αμερικανός δεινός σουτέρ αν και ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια με τραυματισμούς δεν χάνει την χρηματιστηριακή του αξία, καθώς γνωρίζουν όλοι ότι υγιής μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Thompson έχει περάσει ολόκληρη την καριέρα του στο Σαν Φρανσίσκο και οι «πολεμιστές» έδειξαν τον σεβασμό τους προς τον ίδιο μετά τη ρήξη χιαστού που υπέστη στους τελικούς του ΝΒΑ απέναντι στους Raptors το 2019, προσφέροντάς του πενταετές συμβόλαιο.

Νίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0