Sports Βusiness

Τσέλσι – Λουκάκου: Το ποσό-ρεκόρ, η «κατάρα» των φορ και το ρίσκο της επιστροφής!

Τσέλσι – Λουκάκου: Το ποσό-ρεκόρ, η «κατάρα» των φορ και το ρίσκο της επιστροφής!

Ο Ρομέλου Λουκάκου επέστρεψε στην Τσέλσι και κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να γίνει η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας.

Σχετικά Άρθρα

Πριν λίγες μέρες, η Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να σπάσει το προσωπικό της ρεκόρ, αποκτώντας τον Τζακ Γκρίλις έναντι 117 εκατ. ευρώ. Το παράδειγμά της, αποφάσισε να ακολουθήσει και η Τσέλσι, η οποία έσπασε επίσης το όριο των 100 εκατ. ευρώ, για να επαναφέρει στις τάξεις έναν ποδοσφαιριστή που έφυγε κακήν κακώς.

Ο Ρομέλου Λουκάκου ετοιμάζει βαλίτσες και αποτελεί την μεταγραφή «βόμβα» των Λονδρέζων, οι οποίοι θα βγάλουν από τα ταμεία τους, το ποσό των 115 εκατ. ευρώ. Ο Βέλγος επιθετικός, σκαρφαλώνει στην κορυφή της σχετικής λίστας, ξεπερνώντας τον Κάι Χάβερτς και αποδεικνύοντας, ξανά, πως το ban έκανε περισσότερο καλό.

Μία πενταετία γεμάτη… «βόμβες»

Η πρώτη 10άδα των πιο δαπανηρών μεταγραφών της Τσέλσι, δεν είναι μία δημιουργία ετών αλλά σχηματίστηκε σε μόλις… πέντε χρόνια. Συγκεκριμένα, από αυτούς τους 10, μόνο ο Φερνάντο Τόρες, αποκτήθηκε πριν από την «χρυσή» πενταετία. Ακόμα, είναι αξιοσημείωτο πως οι τρεις, είναι μετά το ban που είχε από την FIFA.

Όσο για τον Ρουμέλου Λουκάκου, ξεπερνάει τον Κάι Χάβερτς, ο οποίος αποκτήθηκε πέρσι έναντι 80 εκατ. ευρώ και γίνεται ο ακριβότερος επιθετικός, πάνω από τον Αλβάρο Μοράτα των 66 εκατ. ευρώ. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Κέπα, Κρίστιαν Πούλισικ, Ζορζίνιο, Τίμο Βέρνερ, Μπεν Τσίλγουελ και Ματέο Κόβασιτς. Για όλους μαζί, έχει δαπανήσει κοντά στα 669 εκατ. ευρώ (!).

Να σπάσει την «κατάρα» των φορ…

Ο Βέλγος φορ καλείται να λύσει τα «μάγια» που κυριεύουν κάθε επιθετικό που παίρνει με σωρό εκατομμύριων η Τσέλσι. Συγκεκριμένα, τρία «9άρια» έχουν κάνει τον αγγλικό σύλλογο να δαπανήσει αρκετά χρήματα, χωρίς να έχει πάρει πίσω τα αναμενόμενα. Η αρχή, έγινε με τον Φερνάντο Τόρες, ο οποίος άφησε την Λίβερπουλ για την Τσέλσι, τον χειμώνα του 2011, έναντι 58,5 εκατ. ευρώ.

Ο Ισπανός επιθετικός, είναι στην μνήμη των φιλάθλων μόνο για το γκολ που έβαλε κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στα ημιτελικά του Champions League του 2012. Από εκεί και πέρα, είχε μόλις 45 γκολ σε συνολικά 172 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να μπει στη λίστα με τις πιο αποτυχημένες κινήσεις.

Στην συνέχεια, ο Αλβάρο Μοράτα, με το ποσό των 66 εκατ. ευρώ, έβγαλε τα λευκά της Ρεάλ Μαδρίτης για να φορέσει τα μπλε της Τσέλσι. Μία κίνηση που πολλοί πίστευαν, πως θα ήταν η τέλεια αντικατάσταση του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Όμως, μέσα σε 2,5 χρόνια, όλοι διαψεύσθηκαν. Μάτωσε τα δίχτυα 24 φορές σε 72 αγώνες και έφυγε δίχως δεύτερη σκέψη για την Γιουβέντους.

Την τριάδα ολοκληρώνει ο Τίμο Βέρνερ. Μπορεί με την Λειψία να ήταν πραγματικό «κανόνι», όμως στην Τσέλσι έχει χάσει τον καλό του εαυτό. Για την ακρίβεια, είναι στο άλλο… άκρο. Στα 52 ματς που έχει αγωνιστεί, έχει σκοράρει 12 τέρματα, δίχως να αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις και να χάσει και την θέση του βασικού.

Επιστρέφει με δεκαπλάσιο ποσό…

Ο διεθνής άσος αφήνει την Ίντερ και επιστρέφει στο Λονδίνο για χάρη της Τσέλσι για δεύτερη φορά. Αυτή τη φορά, το κάνει για 115 εκατ. ευρώ, όμως το 2011, κόστισε μόλις 15 εκατ. ευρώ, για να φύγει από την Άντερλεχτ. Βέβαια, η θητεία του στους «μπλε» τότε, μόνο θετική δεν ήταν.

Ο 28χρονος φορ παραχωρήθηκε δύο φορές δανεικός σε Γουέστ Μπρομ και Έβερτον, πριν πουληθεί στην τελευταία για 35,5 εκατ. ευρώ, το 2014. Σίγουρα, οι «μπλε» έβγαλαν κέρδος, όμως με την τωρινή εξέλιξη, μόνο ζημιωμένοι νιώθουν. Βέβαια, όσα συνέβησαν σε αυτή την επταετία, δημιούργησαν την τιμή του έμπειρου άσου.

Το «στοίχημα» που έχει τεθεί, είναι αν ο Ρομέλου Λουκάκου αποζημιώσει την οικονομική υπέρβαση της Τσέλσι και της προσφέρει τον επιθετικό που ψάχνει από τη μέρα, που έφυγε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0