Sports Βusiness

Μάρκους Ράσφορντ: Το φιλανθρωπικό του έργο πρωταγωνιστεί στη Βρετανία με δωρεές ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ

Μάρκους Ράσφορντ: Το φιλανθρωπικό του έργο πρωταγωνιστεί στη Βρετανία με δωρεές ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ
Οι συνολικές δωρεές του φτάνουν στο 125% της σημερινής αξίας των περιουσιακών του στοιχείων.
 
Σχετικά Άρθρα
Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει αποδείξει πολλές φορές το αλληλέγγυο πρόσωπο του, ιδίως όταν πρόκειται για παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά -και όχι μόνο- προβλήματα. Με περιουσία που αποτιμάται στα 18,5 εκ. ευρώ και συνολικές δωρεές αξίας 23 εκ. ευρώ, ο Ράσφορντ αποτελεί (ποσοστιαία) τον πιο ενεργό φιλάνθρωπο σε όλη τη Βρετανία. 
 
Ο 23χρονος χρηματοδοτεί δεκάδες σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής πείνας. Με τη βοήθεια της φιλανθρωπικής οργάνωσης, FareShare, παρέδωσε τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια παιδικά γεύματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 
 rashford-resized.jpg
Μάλιστα, οι δικές του πιέσεις ήταν αυτές που ώθησαν την κυβέρνηση στο να συνεχίσει να τροφοδοτεί τα σχολεία με δωρεάν γεύματα κατά τη διάρκεια του lockdown. Ο άνθρωπος που έπεσε θύμα εκατομμυρίων ρατσιστικών επιθέσεων μετά το χαμένο πέναλτι στον Τελικό του Euro 2020 κόντρα στην Ιταλία, είναι διακεκριμένος ακτιβιστής με τον επίσημο τίτλο του MBE, ανακηρύχθηκε δηλαδή Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως άλλος ένας αθλητής με έντονη φιλανθρωπική δράση είναι ο Τζόρνταν Χέντερσον. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ έχει συνδράμει με τη σειρά του παρέχοντας 4,64 εκατομμύρια ευρώ (το 16% της περιουσίας του) στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας την κρίσιμη περίοδο του κορονοϊού.
 
Πάνος Σταμούλης 
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0