Sports Βusiness

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αριθμοί και έσοδα που προκαλούν ίλιγγο συνοδεύουν την παρουσία του στους τελικούς του ΝΒΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αριθμοί και έσοδα που προκαλούν ίλιγγο συνοδεύουν την παρουσία του στους τελικούς του ΝΒΑ

Δεύτερος σε πωλήσεις σε φανέλες, “υπεύθυνος” για την αύξηση 34% στα League Pass του ΝΒΑ στην Ελλάδα και πολλά ακόμη είναι τα εξωαγωνιστικάεπιτεύγματα” της κυριαρχίας του Greek Freak.

Σχετικά Άρθρα

Είναι το πρόσωπο των φετινών τελικών του ΝΒΑ. Και ίσως τα ξημερώματα της Τετάρτης αν οι Milwaukee Bucks πάρουν τη νίκη απέναντι στους Phoenix Suns στον 6ο τελικό του ΝΒΑ να γίνει το πρόσωπο της χρονιάς!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά από δύο τίτλους MVP το 2019 και το 2020 φέτος βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο δαχτυλίδι του πρωταθλητή και μαζί με τους Bucks “σηκώνει” στις πλάτες του και όλο το ΝΒΑ με τα εντός των παρκέ κατορθώματά του. Όπως διαβάσατε τις προηγούμενες μέρες στο BN Sports οι δύο φάσεις highlight που προσέφερε στον 4ο και 5ο τελικό του ΝΒΑ έγιναν viral παγκοσμίως αφού η τάπα στον Αyton ξεπέρασε τα 25 εκατομμύρια views και το κάρφωμα στο φινάλε του 5ου τελικού τα 50 εκατομμύρια views. “Νούμερα” που απλά επιβεβαιώνουν την επίδραση που έχει ο Giannis παγκοσμίως στο ΝΒΑ.

“Η επίδραση του Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ έχει παγκόσμια απήχηση. Αυτό άρχισε να φαίνεται από την περσινή σεζόν αλλά φέτος έχει πιάσει ταβάνι”, δήλωσε στο Forbes ο Matt Brabants υπεύθυνος για τις διεθνείς συνεργασίες του ΝΒΑ. “Η επιρροή του στο να εκτοξευτεί η δημοτικότητα του ΝΒΑ παγκοσμίως είναι μοναδική και φαίνεται από πολλούς διαφορετικούς τομείς. Από τα views που έχουν τα βίντεο με αυτόν πρωταγωνιστή, τις πωλήσεις σε φανέλες, τις αλληλοεπιδράσεις στα post του στα social media”, πρόσθεσε. Και ιδού οι αποδείξεις...

  • Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν παρότι δεν είναι από τους πιο… δραστήριους στον λογαριασμό του στο Instagram μετράει 22,8 εκατομμύρια αλληλοεπιδράσεις και είναι 4ος σε όλο το ΝΒΑ μετά τους LeBron James, Stephen Curry και Damien Lillard.
  • Ενώ μέχρι τα μισά της φετινής σεζόν οι φανέλες του με το Νο34 των Milwaukee Bucks ήταν στην 5η θέση της λίστας πωλήσεων μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος του ΝΒΑ, στο διάστημα 11 Μαρτίου έως 13 Ιουλίου ανέβηκε στη 2η θέση πίσω μόνο από τον LeBron James και πάνω από Kevin Durant και Luka Doncic.
  • Τη φετινή σεζόν αυξήθηκαν κατά 34% στην Ελλάδα οι αγορές του League Pass για την παρακολούθηση των αγώνων του ΝΒΑ μέσα από την επίσημη πλατφόρμα της λίγκας!


“Είναι ένας παίκτης με τεράστια απήχηση τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αφρική. Ένας παίκτης με τη δική του ιστορία απηχεί σε τόσους πολλούς” είπε ο Brabants θεωρώντας τον Giannis ως “Πρέσβη” του ΝΒΑ σε όλο τον κόσμο και έναν από τους λόγους που αυξάνονται κάθε χρόνο οι λεγόμενοι International Players, δηλαδή οι μη Αμερικανοί στη λίγκα. Φέτος παίζουν 107 “ξένοι” από 41 διαφορετικές χώρες ενώ 30 χρόνια πριν ήταν μόλις 20 (1989-90) και 20 χρόνια πριν μόλις 36 (1999-2000).

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0