Sports Βusiness

NFL: Σημείωσε κερδοφορία 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη σεζόν του κορονοϊού

NFL: Σημείωσε κερδοφορία 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη σεζόν του κορονοϊού
Κόντρα στη γενικότερη οικονομική κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός στο χώρο του αθλητισμού πήγε το πρωτάθλημα Αμερικάνικου Ποδοσφαίρου.
Σχετικά Άρθρα

Παρά τους αυστηρούς περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία αναφορικά με την πληρότητα των γηπέδων, το NFL φαίνεται πως αύξησε τα έσοδα του συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν κατά 422,4 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι, τα συνολικά κέρδη του πρωταθλήματος του Αμερικάνικου Ποδοσφαίρου εκτιμάται πως άγγιξαν τα 10 δισ. δολάρια.

Επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν υπάρξει. Ωστόσο, δεδομένου ότι το NFL έχει αποφασίσει να διανέμει ισόποσα τα έσοδα στις 32 ομάδες του, αλλά και από το γεγονός ότι Green Bay Packers δημοσιοποίησαν κέρδη ύψους 309,2 εκατομμυρίων δολαρίων, υπολογίζεται πως τα συνολικά κέρδη της Λίγκας ήταν 9,89 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα προαναφερθέντα ποσά αφορούν κυρίως χρήματα που προήλθαν μέσω τηλεοπτικών δικαιωμάτων αλλά και διαφόρων χορηγών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το NFL έχει υπογράψει νέο deal αξίας 113 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα δικαιώματα προβολής του, που θα τεθεί σε ισχύ τη σεζόν 2023-24 και θα έχει 10ετη διάρκεια.

Τέλος, σημαντικό είναι να αναφερθεί πως παρά τις όποιες δυσκολίες λόγω κορονοϊού, η διοργανώτρια αρχή κατάφερε να διεξάγει και τις 272 προγραμματισμένες αναμετρήσεις της.

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0