Sports Βusiness

Super League: Το project που απέτυχε στην Ευρώπη, υπόσχεται… δισεκατομμύρια στη Βραζιλία

Super League: Το project που απέτυχε στην Ευρώπη, υπόσχεται… δισεκατομμύρια στη Βραζιλία
Οι Βραζιλιάνοι έχουν πολλά παράπονα από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τους και φαίνεται να βαδίζουν στα «χνάρια» των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους…

Μπορεί το project της European Super League να απέτυχε παταγωδώς (προς το παρόν), ωστόσο φαίνεται πως η κεντρική του ιδέα αναζωπυρώνεται στη «χώρα του καφέ», τη Βραζιλία!

Ήδη ορισμένες ομάδες του πρωταθλήματος θέλουν να αποσχιστούν από τη διοργανώτρια αρχή, δημιουργώντας έτσι τη δική τους «κλειστή» λίγκα. Στόχος τους είναι αφενός να προσθέσουν πολλά περισσότερα έσοδα στα ταμεία τους και αφετέρου να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο αναφορικά με το πρόγραμμα των αγώνων τους.

Η πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί στους συλλόγους -που επιθυμούν να συμμετάσχουν- κάνει λόγο για επενδυτές, που θα μπορούν να εξαγοράσουν το 20% του αυτονομημένου πρωταθλήματος έναντι 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, του οποίου η μελλοντική αποτίμηση και αξία θα έχει τη δυνατότητα να πενταπλασιαστεί!

Ωστόσο, για να φτάσουν αρκετές ομάδες να μπαίνουν σε συζητήσεις για μια… Βραζιλιάνικη Super League, είναι δεδομένο πως έχουν πολλά παράπονα από τη διαχείριση του τωρινού προϊόντος από την Ομοσπονδία (CBF).

-rodada-do-brasileira.jpg

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως:

  • Πολλά από τα παιχνίδια της λίγκας, διεξάγονται την ίδια περίοδο με μεγάλες διοργανώσεις, όπως το CopaAmerica και συνεπώς οι σύλλογοι χάνουν αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές τους, διότι εκείνοι πρέπει να βρίσκονται στην Εθνική τους ομάδα.
  • Αρκετοί εκ των αγώνων είναι προγραμματισμένοι να ξεκινούν μετά τις 21.00 και συνεπώς συμπίπτουν με αρκετές θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες προτιμάει να παρακολουθεί ο κόσμος και συνεπώς τα νούμερα της τηλεθέασης δεν είναι ικανοποιητικά.
  • Αρκετοί ποδοσφαιριστές φεύγουν για ομάδες της Ευρώπης, καθώς οι οικονομικές δυνατότητες των συλλόγων στη Βραζιλία είναι περιορισμένες.

Μάλιστα, το τελευταίο αποδεικνύεται και από μια έρευνα που διεξήχθη του 2016. Αυτή, έδειξε πως οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές σε ποσοστό της τάξεως του 82%, αμείβονται με λιγότερα από 211 χιλ. ευρώ το μήνα, τη στιγμή που παίκτες όπως οι Νεϊμάρ και Άλισον Μπέκερ πληρώνονται με παραπάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν.

Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές, με τις όποιες αποφάσεις να λαμβάνονται άμεσα. Άλλες πηγές επιπλέον αναφέρουν πως η τελική εκκίνηση της νέας λίγκας ίσως πρέπει να περιμένει μέχρι το 2024, διότι τότε λήγουν αρκετά συμβόλαια με παρόχους τηλεοπτικών συνδρομητικών καναλιών, αλλά και με εμπλεκόμενους χορηγούς.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0