Sports Βusiness

Τα διαμάντια είναι παντοτινά: Οι λίστες με τους παίκτες που εκτοξεύουν την αξία τους

Τα διαμάντια είναι παντοτινά: Οι λίστες με τους παίκτες που εκτοξεύουν την αξία τους
Σας παρουσιάζουμε το top-5 των ποδοσφαιριστών με την μεγαλύτερη αύξηση αξίας το τελευταίο τρίμηνο και τους ποδοσφαιριστές κάτω των των 25 ετών που αναδείχθηκαν ως “star of the match” στο EURO 2020 από την UEFA.
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί ο κορωνοϊός να βάζει δύσκολα στους ποδοσφαιριστές, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που καταφέρνουν να εκτοξεύσουν την αξία τους στην εποχή της πανδημίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο στράικερ της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Αλεξάντερ Ίσακ.
Παρά το γεγονός πως η εθνική Σουηδίας αποκλείστηκε στη φάση των 16 του EURO 2020, ο Αλεξάντερ Ίσακ κατάφερε να αυξήσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο κατά 16 εκ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο. Μάλιστα βραβεύτηκε από την UEFA ως “star of the match” στη νίκη των Σουηδών απέναντι στους Σλοβάκους με 1-0, ενώ παράλληλα είχε θετική απόδοση σε όλες τις αναμετρήσεις της χώρας του.
top5_players_by_MV_increase.png
Στη λίστα της KPMG Football Benchmark με τους top-5 ποδοσφαιριστές οι οποίοι αύξησαν περισσότερο την αξία τους, βρίσκονται δύο άσοι της Μάντσεστερ Σίτι. Οι Φεράν Τόρες (+16 εκ. ευρώ) και Φιλ Φόντεν (+15 εκ. ευρώ) είχαν επίσης παρουσία στο EURO 2020 σε Ισπανία και Αγγλία αντίστοιχα. Στην 4η θέση ακολουθεί ο Αργεντινός αμυντικός Κριστιάν Ρομέρο, ο οποίος ξεχώρισε στη Σέριε Α ως δανεικός στην Αταλάντα από τη Γιουβέντους. Τη λίστα συμπληρώνει ο νεαρότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε νοκ άουτ αναμέτρηση με το Βέλγιο, Ζέρεμι Ντόκου (19 ετών). Όπως παρατηρούμε, οι σύλλογοι στους οποίους ανήκουν τα συγκεκριμένα «διαμάντια» έχουν δέσει τους ποδοσφαιριστές μέχρι τουλάχιστον το 2024.
Με τη μεταγραφική περίοδο να βρίσκεται σε εξέλιξη, το EURO 2020 αποτελεί μια πολυτελή βιτρίνα για τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές. Στη συνέχεια ακολουθεί η λίστα με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι βραβεύτηκαν ως “star of the match” από την UEFA και είναι κάτω των 25 ετών:
Rising_stars.png
Τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αξία από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές έχει ο Φεντερικο Κιέζα (78 εκ. ευρώ), έχοντας παράλληλα αναδειχθεί δύο φορές ως “star of the match” στους αγώνες με Ουαλία και Ισπανία. Ακολουθεί ο Μπουκάγιο Σάκα (63 εκ. ευρώ), με τους δύο ταλαντούχους άσους να αναμετρώνται την Κυριακή 11 Ιουλίου στο μεγάλο τελικό. Αναμένουμε με αγωνία να δούμε πιο «διαμάντι» θα λάμψει περισσότερο, για την παντοτινή αίγλη του EURO 2020

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0