Sports Βusiness

Κορωνοϊός: Ο μεγάλος αντίπαλος των παικτών στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο

Κορωνοϊός: Ο μεγάλος αντίπαλος των παικτών στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο
Οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν φτάσει στο σημείο που βρίσκονταν προ της πανδημίας στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, αλλά υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις όπως ο Έρλινγκ Χάλαντ με αύξηση της αξίας.
Σχετικά Άρθρα

Σκληρός αντίπαλος για τους ποδοσφαιριστές αποδεικνύεται πως είναι ο κορωνοϊός καθώς η πλειοψηφία των παικτών δεν έχει καταφέρει να ανακτήσει τη χρηματιστηριακή αξία της προ-πανδημίας εποχής.
Ο Κιλιάν Εμπαπέ (175 εκ. ευρώ) βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους ακριβότερους ποδοσφαιριστές παρότι έχασε 14 εκ. ευρώ αξίας το τελευταίο τρίμηνο. Μία από τις φωτεινές εξαιρέσεις είναι ο Έρλινγκ Χάλαντ, ο οποίος κατάφερε να πάρει επιπλέον αξία (3 εκ. ευρώ) τους τελευταίους τρεις μήνες και βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση. Ακολουθεί ο συμπαίκτης του Εμπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν, Νεϊμάρ, με 123 εκ. ευρώ. Στην δεκάδα ξεχωρίζουν επίσης οι Φρένκι ντε Γιονγκ και Μπρούνο Φερνάντες οι οποίοι κατάφεραν να αυξήσουν την αξία τους το τελευταίο τρίμηνο.
top10_players.png
Όπως παρατηρούμε, οι 8 από τους 10 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις EURO 2020 και Copa America. Οι δύο ποδοσφαιριστές που απολαμβάνουν τις διακοπές τους είναι ο Έρλινγκ Χάλαντ και ο Αλεξάντερ Άρνολντ. Ο Νορβηγός στράικερ της Ντόρτμουντ δεν βρίσκεται στο EURO 2020 λόγω της απουσίας της χώρας του από τα τελικά της διοργάνωσης, ενώ ο δεξιός μπακ της Λίβερπουλ δεν κατάφερε να μπει στην αποστολή της Αγγλίας λόγω τραυματισμού.
MV_evolution.png
Από την ανάλυση της KPMG Football Benchmark φαίνεται πως η αξία των top-100 ποδοσφαιριστών μειώθηκε κατά 1% ενώ η αξία των top-500 παικτών αυξήθηκε κατά 1% για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Παρατηρείται μια σταθεροποίηση στις μεταβολές της αξίας των ποδοσφαιριστών από τον Αύγουστο του 2020 και έπειτα, μετά το σοκ που παρατηρήθηκε τον Φλεβάρη του 2020 με μείωση αξίας σχεδόν 20%. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα τρίμηνο αύξησης 9.2% (top500) και 8.2% (top100), ενώ τα επόμενα τρίμηνα οι μεταβολές κυμαίνονται από -2.1% έως +2.2%.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0