Sports Βusiness

Lakers: Πωλείται το 27% των μετοχών της ομάδας στους ιδιοκτήτες των Los Angeles Dodgers

Lakers: Πωλείται το 27% των μετοχών της ομάδας στους ιδιοκτήτες των Los Angeles Dodgers
Πιθανή αλλαγή έδρας για τους Lakers μετά την πώληση που ετοιμάζει ο Anschutz.
Σχετικά Άρθρα
Ο μέτοχος του μειοψηφικού πακέτου των Lakers, Philip Anschutz, αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιο του και να απεμπλακεί από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας. Αγοραστές θα είναι οι Mark Walter και Todd Boehly που έχουν τους Dodgers, ομάδα μπέιζμπολ του Los Angeles.

Η πώληση δεν θα επηρεάσει σε κάτι την οικογένεια Buss που θα συνεχίσει να έχει το 66% των Lakers με την Jeanie Buss να παραμένει στο τιμόνι του οργανισμού. Ωστόσο, το deal -αν ολοκληρωθεί- αναμένεται επιφέρει αλλαγές στο θέμα του γηπέδου. Στον 81χρονο επιχειρηματία ανήκει η έδρα της ομάδας, Staples Center, που πρόσφατα είχε ανακοινώσει πως θα συνεχίσει να… φιλοξενεί τους αγώνες των «Λιμνανθρώπων» μέχρι το 2041.

1200px-Staples_Center_2012.jpg

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEG -εταιρίας του Anschutz-, Dan Beckerman, μίλησε στο Sportrico αναφορικά με τη συμφωνία υποστηρίζοντας ότι: «To deal αποτελεί μέρος του οικονομικού προγραμματισμού της AEG. Θέλουμε να ανακατανέμουμε τα κεφάλαια μας με στόχο να αναπτυχθούμε περισσότερο».

philip-anschutz_1.jpeg

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Philip Anschutz, που φάνταζε ως ιδανικός διάδοχος σε περίπτωση που οι Buss άφηναν τους Lakers, είναι επίσης ιδιοκτήτης των Los Angeles Kings αλλά και των Los Angeles Galaxy. Το ακριβές ποσό της πώλησης δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί, όμως σύμφωνα με την τωρινή συνολική αξία της ομάδας (5 δισ.) οι Walter και Boehly υπολογίζετε ότι θα δώσουν τουλάχιστον 1.35 δισεκατομμύρια δολάρια για το 27% των μετοχών του οργανισμού.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0