Sports Βusiness

Οικονομική «τρικυμία» με χρέος 517,1 εκ. ευρώ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οικονομική «τρικυμία» με χρέος 517,1 εκ. ευρώ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ζημιές ύψους 25 εκ. ευρώ παρουσιάζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο τρίμηνο του 2021, με το χρέος της να φτάνει τα 517,1 εκ. ευρώ.
Σκούρα τα έχει βρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς το κλαμπ κατέγραψε ζημιές ύψους 25 εκ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Τα έσοδα του κλαμπ για το το αντίστοιχο διάστημα άγγιξαν τα 137,6 εκ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 4.4 % συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2020. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τους αγώνες «βούτηξαν» από τα 33,9 εκ. στα 1,8 εκ. ευρώ στο τρίμηνο έως τις 31 Μαρτίου, κυρίως λόγω της απουσίας του κόσμου από τα γήπεδα.
Τα οικονομικά αποτελέσματα έδειξαν πληρωμή μερισμάτων ύψους 12,4 εκ. ευρώ στους μετόχους. Οι Γκλέιζερ μίλησαν για το συγκεκριμένο ζήτημα σε ένα φόρουμ των οπαδών: «Γνωρίζουμε πως οι απόψεις διίστανται, αλλά να είστε σίγουροι πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διοικείται με τον σωστό τρόπο και αποτελεί παράδειγμα για πολλούς συλλόγους στον κόσμο. Είμαστε ικανοί να ξοδεύουμε όπως τα κορυφαία κλαμπ στον κόσμο, είτε αφορά μισθούς είτε μεταγραφές, κρατάμε τα τις τιμές των εισιτηρίων χαμηλά χωρίς καμία αύξηση τα τελευταία 10 χρόνια. Μπορούμε να πληρώσουμε τα μερίσματα αλλά αποτελούν μόλις το 3% των εσόδων μας».
during the Barclays Premier League match between Manchester United and Fulham at Old Trafford on April 9, 2011 in Manchester, England.
Το χρέος ύψους 517,1 εκ. ευρώ το οποίο εμφανίζεται στα οικονομικά αποτελέσματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν πτοεί τον Εντ Γούντγουορντ, ο οποίος παρουσιάζεται αισιόδοξος: «Οι άδειες κερκίδες της περασμένης περιόδου μας φανέρωσαν πως οι οπαδοί αποτελούν την ουσία του ποδοσφαίρου. Η επιτυχημένη επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα και ο αυξανόμενος αριθμός τους στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, μας κάνουν αισιόδοξους για την προοπτική μεγαλύτερης προσέλευσης στο Ολντ Τράφορντ. Έχοντας θέσει τα θεμέλια για μακροπρόθεσμες επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών πρωτοβουλιών για την ισχυροποίηση των δεσμών μας με τους οπαδούς, είμαστε αισιόδοξοι για τη νέα σεζόν».
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από το «τιμόνι» της εταιρίας στο τέλος του 2021 έπειτα από 16 χρόνια παρουσίας στα διοικητικά του κλαμπ.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0