Sports Βusiness

Ο Οζίλ, η Εύα Λονγκόρια και άλλοι επώνυμοι αναλαμβάνουν το 50% του Club Necaxa!

Ο Οζίλ, η Εύα Λονγκόρια και άλλοι επώνυμοι αναλαμβάνουν το 50% του Club Necaxa!

Ο Μεσούτ Οζίλ ανακοίνωσε τη συνεργασία του με μια ομάδα αθλητών και διασημοτήτων που αγόρασαν ένα μερίδιο στον ποδοσφαιρικό σύλλογο του Μεξικού, Club Necaxa.

Αυτό που ξεκίνησε ως φήμη έγινε πραγματικότητα. Ο Γερμανός ποδοσφαιριστής και παγκόσμιος πρωταθλητής στη Βραζιλία το 2014 με την Εθνική Γερμανίας, Μεσούτ Οζίλ, επιβεβαίωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα είναι μέρος της ομάδας επενδυτών της Necaxa.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι μέλος της ομάδας ιδιοκτητών του Club Necaxa και ακόμη πιο ενθουσιασμένος για το NFT που προσφέρουμε! Μπορείτε να αποκτήσετε ένα κομμάτι της ομάδας μαζί μου!»


 

Οι Ray ήταν στην τελευταία θέση της κατάταξης των Guardianes 2021 με μόλις έντεκα πόντους και έχοντας κερδίσει μόνο δύο παιχνίδια, οπότε οι νέοι επενδυτές έχουν την υποχρέωση να την επιστρέψουν στην θέση που της αρμόζει στο ποδόσφαιρο του Μεξικού.

Ο ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Άρσεναλ, και αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στη Φενέρμπαχτσε, ανακοίνωσε ότι είναι πλέον μέρος των επενδυτών που θα υποστηρίξουν την Necaxa με έδρα την Ακουασκαλιέντες, μια πόλη στο Βόρειο-Κεντρικό Μεξικό για τα επόμενα τουρνουά.

Η άφιξη αυτών των ξένων επενδυτών, οι οποίοι είναι κυρίως Αμερικανοί, επισημοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης των Ιδιοκτητών.

Επίσης, η ηθοποιός, Εύα Λονγκόρια, συμμετέχει σ’ αυτό το πρότζεκτ και χρησιμοποίησε και η ίδια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να το επιβεβαιώσει φορώντας ένα καπέλο και τη φανέλα του Necaxa.


Η Liga MX ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μια ομάδα Αμερικανών επενδυτών θα αναλάβει το μισό από το Club Necaxa, με τον τωρινό ιδιοκτήτη, Ernesto Tinajero, να έχει ωστόσο τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις του franchise.

Ο Μεσούτ Οζίλ και οι εταίροι ιδιοκτησίας του στο σύλλογο Liga MX Necaxa έχουν το σχέδιό να πουλήσουν ένα μέρος του μεριδίου τους μέσω ενός Non-Fungible Token (NFT) που έχει αποκλειστεί όμως από την Μεξικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ο Οζίλ και οι συνεργάτες του ανακοίνωσαν αυτήν την εβδομάδα ότι θα πουλήσουν ένα ψηφιακό token που αντιπροσωπεύει το 1 τοις εκατό της Necaxa στο κοινό. Ωστόσο, η Μεξικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με δήλωση της την Τρίτη το βράδυ, ανέφερε ότι το σχέδιο πιθανότατα δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες.

Ειδικότερα ισχυρίστηκε, ότι το σχέδιο αψηφά την κατευθυντήρια γραμμή και ότι απαιτείται έγκριση από το πρωτάθλημα για οποιαδήποτε πώληση οικονομικού μεριδίου σε ένα κλαμπ, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό είναι.

Τα NFT, τα οποία είναι μια μορφή σπάνιων συλλεκτικών αντικειμένων στο Διαδίκτυο που αγοράζονται συνήθως με κρυπτογράφηση, παραμένουν ένα σκοτεινό νομικό θέμα, δεδομένης της νεότητας του κλάδου, οπότε είναι πιθανό ο όμιλος ιδιοκτησίας που εμπλέκεται ο Οζίλ να προχωρήσει δίχως την σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Μεξικού.

Ποια ήταν η πρόταση για την ιδιοκτησία Necaxa NFT;

O Οζίλ είναι μέρος ενός επενδυτικού ομίλου που έχει αγοράσει το 50 τοις εκατό στη Necaxa. Μεταξύ των ατόμων που συμμετέχουν στο έργο είναι ο Βίκτορ Ολαντίπο του NBA, ο Τζάστιν Βερλάντερ του MLB και ο σκιέρ Μπόντ Μίλερ. Όλοι πρότειναν τη δημιουργία ενός NFT που θα αντιπροσωπεύει το 1 τοις εκατό του μεριδίου του συλλόγου.

Με άλλα λόγια, σκοπός είναι να πουλήσουν ένα μικρό μερίδιο της ομάδας στο κοινό, με τον υψηλότερο πλειοδότη να αποκτά ένα μοναδικό token που θα συνοδεύεται από υποσχόμενα προνόμια όπως η πρόσβαση στην ομάδα και τις εγκαταστάσεις της, εισιτήρια για τα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια, το δαχτυλίδι του πρωταθλητή αν κατακτήσει ο σύλλογος την πρώτη θέση και άλλα προϊόντα από την μπουτίκ.

Το μερίδιο 1 τοις εκατό θα μπορούσε στη συνέχεια να πωληθεί σε οποιονδήποτε. Οι κανόνες της βιομηχανίας NFT υποδηλώνουν ότι ο επενδυτικός όμιλος του Οζίλ θα λάβει δικαιώματα δημιουργού από οποιαδήποτε περαιτέρω αλλαγή χεριών, αν και αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί σε αυτήν την περίπτωση.

Τι είπε η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μεξικού;

Το πρόβλημα στα μάτια της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Μεξικού είναι ότι όλες οι πωλήσεις υποτίθεται ότι πρέπει να εγκριθούν από το πρωτάθλημα και η πώληση του NFT στο blockchain δεν θα ακολουθούσε αυτό το πρωτόκολλο. «Σύμφωνα με τους κανονισμούς μας, τα πιστοποιητικά ιδιότητας μέλους [ιδιοκτησίας] δεν επιτρέπεται να μεταβιβαστούν ή να τροποποιηθούν υπό οποιαδήποτε άλλη μορφή εκτός από τη ρητή έγκριση της Συνέλευσης του MX LIGA και επιβεβαίωση της Εκτελεστικής Επιτροπής ή / και της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Μεξικού», έγραψαν τα διοικητικά όργανα στον επίσημο ιστότοπό.

«Επομένως, η άμεση ή έμμεση συμμετοχή ιδίων κεφαλαίων ενός LIGA MX Club δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε είδος ανταλλαγής ή αγορά με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο πληρωμής (συμπεριλαμβανομένων των NFTs), εκτός από αυτά που είχαν αναγνωριστεί προηγουμένως στους κανονισμούς μας. Οποιαδήποτε αλλαγή ή άμεση ή έμμεση προσθήκη μετόχων (ανεξάρτητα από την εν λόγω νομική μορφή) θα θεωρηθεί ως αντικατάσταση του πιστοποιητικού μέλους και ως εκ τούτου θα υπόκειται σε συμμόρφωση με τις απαιτήσεις που περιγράφονται παραπάνω».

Η Necaxa βρίσκεται στο μεξικάνικο ποδόσφαιρο από το 1923 (97 χρόνια) και έχει κερδίσει το πρωτάθλημα τρεις φορές (1995, 1996 και 1998) στα τέλη της δεκαετίας του '90. Κέρδισαν επίσης 8 Copa MS και 2 Campeón de Campeones. Φέτος τερμάτισαν στην τελευταία θέση με 8 πόντους και μόνο 2 νίκες μετά από 17 παιχνίδια κατά τη διάρκεια του τουρνουά Guardianes του 2021.

945336242.jpg.jpg



Ευτυχία Γιαπουτζή

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0