Sports Βusiness

Τότεναμ και Άρσεναλ: Οι... κακοί λογαριασμοί τους έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο

Τότεναμ και Άρσεναλ: Οι... κακοί λογαριασμοί τους έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο
Δύο από τα πλέον ισχυρά αγγλικά κλαμπ έχουν θηλειά στο λαιμό από τα δάνεια, που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν.
Σχετικά Άρθρα
Ιδιαίτερα αρνητικό, όπως όλα δείχνουν, ήταν το αντίκτυπο του κορονοϊού στην Τότεναμ που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά, αποφασίζοντας να καθυστερήσει την αποπληρωμή των δανείων της για ένα τουλάχιστον χρόνο.

Αναλυτικότερα, η Τότεναμ δανείστηκε, λίγες εβδομάδες πριν πάρει την απόφαση να ενταχθεί στην European Super League, 175 εκατομμύρια λίρες από την Τράπεζα της Αγγλίας, με τον Ντάνιελ Λίβι να τονίζει πως αυτό συνέβη, επειδή θα είχε 200 εκατομμύρια λίρες απώλεια εσόδων, εξαιτίας της πανδημίας.

Για τον λόγο αυτό, προέβη στο συγκεκριμένο δάνειο, του οποίου η συμφωνία ήταν να αποπληρωθεί τον Μάρτιο, ωστόσο οι Λονδρέζοι έχουν ήδη πετύχει να παρατείνουν την εξόφλησή του για την επόμενη χρονιά. Το «φιάσκο» άλλωστε της European Super League δεν αποτελούσε μέρος του τρόπου σκέψης του ιδιοκτήτη των «spurs», Τζο Λιούις, με την κατάσταση να δυσκολεύει και την Τότεναμ να αναγκάζεται να πάρει «παράταση» προκειμένου να μην καταστεί εκπρόθεσμο.

Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στην Άρσεναλ. Οι Λονδρέζοι ναι μεν αποχώρησαν σχετικά νωρίς από την European Super League, αλλά είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, πως σε περίπτωση κατάκτησης του Europa League, θα επέστρεφαν στο Champions League και θα επανέφεραν σε μία ισορροπία τα ταμεία τους.

Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν στέφθηκε από επιτυχία, με τον πρώην προπονητή της ομάδας και νυν της Βιγιαρεάλ, Ουνάϊ Έμερι να «τιμωρεί» την Άρσεναλ με συνέπεια ο ιδιοκτήτης Σταν Κρόνκε, να προβληματίζεται σε σχέση με την αποπληρωμή των 120 εκατομμυρίων λιρών, που έλαβε πρόσφατα ως οικονομική στήριξη!

Παρόλα αυτά, στο Βόρειο Λονδίνο επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η Άρσεναλ θα καταφέρει να πληρώσει το δάνειο τον ερχόμενο μήνα και δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της συμπολίτισσας της, ώστε να γλυτώσει και το 0,5% του επιτοκίου που περιλαμβάνει η συμφωνία, σε περίπτωση καθυστέρησης της αποπληρωμής.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0