Sports Βusiness

Γκολφ: Oι Σαουδάραβες προσφέρουν 1 δις δολάρια για να δημιουργήσουν τη δική τους Λίγκα!

Γκολφ: Oι Σαουδάραβες προσφέρουν 1 δις δολάρια για να δημιουργήσουν τη δική τους Λίγκα!
Η Premier Golf League απαιτεί τη συμμετοχή των κορυφαίων παικτών του κόσμου και δεν το κρύβει

Η PGL είναι το νέο project που υπόσχεται να αλλάξει τα μέχρι πρότινος δεδομένα του γκολφ σε παγκόσμια εμβέλεια. Με χρηματική υποστήριξη από τη Σαουδική Αραβία, έχει ήδη προσεγγίσει τα κορυφαία ονόματα του πλανήτη θέλοντας μαζί τους να δημιουργήσει το καλύτερο τουρνουά που έχει υπάρξει.

Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Dustin Johnson, ο τέσσερις φορές νικητής σε Major, Brooks Koepka, αλλά και ο Justin Rose, είναι οι αστέρες που έχουν ήδη δεχτεί τις πρώτες κρούσεις. Η Premier Golf League θέλει να πορευθεί μαζί με την ελίτ του γκολφ και φέρεται να προσφέρει έως και 50 εκατομμύρια στους κορυφαίους παίκτες για να αποδεσμευτούν από το τουρνουά του PGA.

Το πλάνο της γνωστοποιήθηκε από πέρυσι, με τους ιθύνοντες να προσφέρουν 10 εκατομμύρια στους Rory McIlroy και Brooks Koepka, χωρίς ωστόσο να παίρνουν το πολυπόθητο «ναι». Ωστόσο, η PGL επιμένει, δηλώντας, μέσω εκπροσώπου της, πως: «υπάρχει 1 δις δολάρια συνολικά. Είναι γεγονός».

Η προτεινόμενη λίγκα θα περιλαμβάνει περίπου 40 παίκτες που θα ανταγωνίζονται σε 18 τουρνουά σε όλο τον κόσμο. Τα χρηματικά έπαθλα θα είναι τεράστια και ανεξάρτητα από τα χτήματα των συμβολαίων αλλά και από το πρωτάθλημα που θα διεξάγεται στο τέλος της σεζόν.

Αν υπάρξει οριστική συμφωνία, η Premier Golf League θα κάνει το ντεμπούτο της τον Σεπτέμβριο του νέου έτους.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0