Retro Stories

Η τελευταία έξοδος, Κόμπι Μπράιαντ

Η τελευταία έξοδος, Κόμπι Μπράιαντ

13 Απριλίου 2016: Στο κατάμεστο πάλαι ποτέ Staples Center, μια Τετάρτη βράδυ, ο Κόμπι Μπράιαντ έδωσε στην τελευταία του παράσταση μετά από σχεδόν 20 χρόνια καριέρας στην ομάδα που υποστήριζε από μικρό παιδί, τους Λος Άντζελες Λέικερς, κάνοντας μία εμφάνιση βγαλμένη από σενάριο ταινίας.

Πόσο πιο… «Κόμπι» να είναι η τελευταία βραδιά του θρύλου των Λέικερς που έκλεισε την πετυχημένη του καριέρα με 60άρα και με το νικητήριο σουτ του αγώνα 31.6 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη για το 101-96 απέναντι στους Γιούτα Τζαζ.

«Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι συνέβη έτσι, είμαι ακόμα σε σοκ», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Μπλακ Μάμπα.

εικόνα_Viber_2023-04-12_21-17-09-430_1.jpg

Ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν ότι η μπασκετική του πορεία θα τερματίσει με αυτόν τον φαντασμαγορικό τρόπο. Μπορεί το 6ο δαχτυλίδι που τόσο επιθυμούσε να μην ήρθε, όμως αποχώρησε από το παρκέ ως ο κορυφαίος «λιμνάνθρωπος» που φόρεσε ποτέ τα μωβ και χρυσά όπως είπε και ο Μάτζικ Τζόνσον, παίζοντας με την ψυχή του και προσφέροντας αξέχαστες στιγμές σε όσους τον παρακολούθησαν από κοντά.

εικόνα_Viber_2023-04-12_21-17-09-323.jpg

«Οι συμπαίκτες μου συνέχιζαν να μ’ ενθαρρύνουν να σουτάρω λέγοντάς μου ‘σούταρε-σούταρε΄», ανέφερε ο Κόμπι ξεπερνώντας κάθε προσδοκία της ομάδας του, που είχε βάλει στόχο να του δίνει τη μπάλα για να τον δει να σκοράρει τουλάχιστον 30 πόντους στο ματς.

Μπορεί να είχε αστοχία στα πρώτα του 5 σουτ όμως δεν το έβαλε κάτω και σημείωσε συνολικά 60 πόντους σε 50 προσπάθειες, αριθμός ρεκόρ που είχαμε να τον δούμε από το 1967 και τον Ρικ Μπάρι. Μ’ ένα σερί, μάλιστα, 15 πόντων για τους Λέικερς κατά την τελευταία περίοδο, ανέτρεψε το προβάδισμα 10 πόντων που είχαν πάρει οι Τζαζ τρία λεπτά πριν το εκπνοή του ματς.

Ένα τόσο Χουλιγουντιανό τέλος που αν ήταν σενάριο ταινίας δε θα μπορούσε να είναι τόσο καλογραμμένο, όπου μέχρι και ο… αέρας του γηπέδου του περιβόητου αγώνα έφτασε να πωλείται στο διαδίκτυο. Έτσι άρμοζε σ’ έναν σταρ, σ’ έναν θρύλο του μεγέθους του Μπράιαντ, που όσο και να μην το συνήθιζε, αφού υπέγραψε του αριθμούς του «8» και «24» που στόλιζαν το παρκέ του γηπέδου, μοίρασε αυτόγραφα και έβγαλε φωτογραφίες με τους φίλους της ομάδας. Το μελάνι σε αυτά τα αυτόγραφα μπορεί κάποια στιγμή να ξεθωριάσει, όμως οι αναμνήσεις από τον τελευταίο «χορό» του Μπλακ Μάμπα θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλες στο μυαλό των θαυμαστών του.

εικόνα_Viber_2023-04-12_21-17-09-412.jpg

Οι Λέικερς είχαν για τελευταία φορά τον «ιππότη» τους μαζί που τους λάτρευε από μικρό παιδί. Ήταν τόσο δύσκολο για εκείνον να αφήσει πίσω την ομάδα της καρδιάς του σε βαθμό να μη θέλει να αποχωριστεί τη φανέλα του μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

«Ευχαριστώ τους φαν των Λέικερς που έμειναν πιστοί σ’ εμένα σε ολόκληρο το ταξίδι μου. Τι μπορώ να πω….Mamba out» είπε χαρακτηριστικά ο Κόμπι στην ομιλία του στο τέλος του αγώνα λίγο πριν αποχωρήσει μια για πάντα από τα παρκέ.

Ο τραγικός θάνατος του Μπράιαντ πριν 4 χρόνια, στις 26 Ιανουαρίου του 2020, μας φορτίζει ακόμα περισσότερο συναισθηματικά όταν ανατρέχουμε σε αυτές τις κομβικές στιγμές της πορείας του. Όμως έτσι ακριβώς ταίριαζε σ’ έναν θρύλο σαν τον Κόμπι να τελειώσει την καριέρα του, με το Mamba mentality του να κυριαρχεί χαρίζοντάς μας στιγμές που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στην ιστορία του μπάσκετ.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0