Retro Stories

Την λένε ακόμη… Άρσεναλ, αλλά πόσο έχει αλλάξει; To 10-2 του 2017 και τα «κανόνια» που ζητούν ρεβάνς από την Μπάγερν! (video)

Την λένε ακόμη… Άρσεναλ, αλλά πόσο έχει αλλάξει; To 10-2 του 2017 και τα «κανόνια» που ζητούν ρεβάνς από την Μπάγερν! (video)

Χάνει με 5-1 στο πρώτο παιχνίδι. Ηττάται με ακριβώς το ίδιο σκορ στην δεύτερη αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου. Αποκλείεται με συνολικό σκορ 10-2 από το Champions League. Όλοι φεύγουν, με την αποχώρηση του Γκρανίτ Τσάκα πέρυσι, και πρώτος ο Αρσέν Βενγκέρ. Την λένε ακόμη… Άρσεναλ, φορά ακόμη κόκκινο και λευκό, αλλά έχει αλλάξει. Και τα «κανόνια» της, ζητούν «εκδίκηση», επτά χρόνια μετά, σε ένα «Έμιρεϊτς» γεμάτο Άγγλους!

Την λένε ακόμη Άρσεναλ. Φορά ακόμη κόκκινο και άσπρο. Παίζει ακόμη στο «Έμιρεϊτς» και αντιπροσωπεύει μέχρι και σήμερα το Βόρειο Λονδίνο.

Είχε ξεχάσει πώς είναι να βρίσκεται στην προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Να είναι στους «8» του θεσμού, να έχει ως στόχο τα προημιτελικά.

Πέρασαν επτά χρόνια από την πιο πρόσφατη περίπτωση που οι «κανονιέρηδες» είδαν το… σεντόνι να κουνιέται στο γήπεδό τους. Και από τότε, μέχρι σήμερα, ίσως τα μόνα στοιχεία που συνδέουν το παρελθόν της Άρσεναλ με το παρόν της, να είναι αποκλειστικά όσα αναφέραμε.

Όλα άλλαξαν. Στις 6 Μαΐου του 2018 έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι στο «Έμιρεϊτς» ο Αρσέν Βενγκέρ. Στο δικό του δημιούργημα. Έτσι αποχαιρέτησε και τον κόσμο της ομάδας. Το μήνυμα του ήταν ξεκάθαρο και έμοιαζε με το πρώτο του πριν από 22 χρόνια. «Να στηρίζετε τον σύλλογο και να προστατεύετε τις αρχές και τις αξίες της ομάδας. Θα είμαι πάντα δίπλα σας». Πήρε άλλωστε τον χρόνο που ήθελε... Έλαβε την στήριξη που ζήτησε. Και αποχώρησε ως ο κορυφαίος προπονητής που πέρασε ποτέ από την Άρσεναλ!

Για να περάσει από 40 κύματα η ομάδα του και να βρεθεί στην θέση του εν τέλει ο Μικέλ Αρτέτα. Και πλέον, έξι χρόνια μετά, η Άρσεναλ να μπορεί να αισθάνεται στον απόλυτο βαθμό πως έχει επιστρέψει. Διεκδικεί το πρωτάθλημα, συνδέεται με τον κόσμο της, έχει κάνει το κοινό της να πιστέψει πως τα 20 χρόνια που απέχει από τον τίτλο, από τους Invincibles είναι πολλά.

Προτού όμως συνεχίσει το εκπληκτικό της «ταξίδι» στην Premier League, καλείται να βρει στον δρόμο της την Μπάγερν Μονάχου. Και όλοι θυμόμαστε τι συνέβη την τελευταία φορά που οι Βαυαροί βρήκαν τους Λονδρέζους μπροστά τους. Σκόραραν 10 φορές συνολικά, τους «διέλυσαν» τόσο στην Αγγλία, όσο και στο Μόναχο, πανηγύρισαν μία τεράστια πρόκριση στην επόμενη φάση.


Τι ζητά τώρα η Άρσεναλ; Όχι απαραίτητα εκδίκηση, αλλά μία ρεβάνς. Κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, τον Τόμας Τούχελ, τον Χάρι Κέιν, τον Σερζ Γκνάμπρι, που επιστρέφει στο γήπεδο από το οποίο προήλθε.

Ουδεμία σχέση θα έχει η αναμέτρηση που αναμένεται να παρακολουθήσουμε με ό,τι είχαμε δει προ επταετίας. Αυτό είναι δεδομένο. Και το διαπιστώνει κανείς από την ενδεκάδα που είχε παρατάξει τότε ο Αρσέν Βενγκέρ. Τον Οσπίνα κάτω από την εστία, τον Μπεγιερίν της Μπέτις δεξιά, τον Μονρεάλ που αποσύρθηκε αριστερά, τον Μουστάφι και τον Κοσιελνί, που επίσης «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, στο κέντρο της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή βρίσκονταν ο Γκρανίτ Τσάκα, που είναι ο τελευταίος που έφυγε, ο Τσάμπερλεϊν, που αισίως έφυγε και εκτός «Νησιού» και ο Άαρον Ράμσεϊ. Εξαιρετική η «τριπλέτα» μπροστά με Γουόλκοτ, Σάντσες και Ζιρού, αλλά τότε η Μπάγερν Μονάχου ήταν στα καλύτερά της.


Απόψε λοιπόν (09/04), θα δούμε κάτι ολότελα διαφορετικό. Η Άρσεναλ έχει επιστρέψει. Και το μοναδικό πράγμα που έμεινε να συνδέει αυτές τις δύο βραδιές, είναι το «ζευγάρι», το όνομα, το χρώμα και το γήπεδο!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0