Retro Stories

Εγκαίνια του Σεραφείδειου: Η ΑΕΚ μπήκε… σπίτι, πολύ πριν ανοίξει τις «πύλες» της η OPAP Arena! (video)

Εγκαίνια του Σεραφείδειου: Η ΑΕΚ μπήκε… σπίτι, πολύ πριν ανοίξει τις «πύλες» της η OPAP Arena! (video)

Το Σεραφείδειο άνοιξε τις «πύλες» του για πρώτη φορά στις 6 Απριλίου του 2022. Λίγους μήνες πριν από τα εγκαίνια του καινούργιου της γηπέδου, η ΑΕΚ μπήκε… σπίτι της. Η Ένωση εγκαινίασε ένα ολοκαίνουργιο προπονητικό κέντρο, με την Β ομάδα να κάνει «σεφτέ» απέναντι στον Ηρόδοτο.

Σχετικά Άρθρα

Κάθε μεγάλη ομάδα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει και ένα προπονητικό κέντρο αντίστοιχο με το μέγεθος του συλλόγου.

Η Ένωση στις 6 Απριλίου του 2022 εγκαινίασε το δικό της προπονητικό… παλάτι, με την ΑΕΚ Β να επικρατεί 3-1 επί του Ηρόδοτου.

Το διακαές όνειρο κάθε «κιτρινόμαυρου» οπαδού ήταν να δει την αγαπημένη του ΑΕΚ να αγωνίζεται και πάλι στο δικό της σπίτι, στο δικό της γήπεδο, εκεί όπου οι θρύλοι του παρελθόντος είχαν γράψει με «ολόχρυσα» γράμματα την δική τους ιστορία. Πριν ανοίξει όμως τις «πύλες» της η OPAP Arena, ήρθαν τα εγκαίνια του Σεραφείδειου.

serafeideio.jpg

Μία από τις πιο συμπαθείς μορφές της ΑΕΚ, ήταν αδιαμφισβήτητα ο Στέλιος Σεραφείδης. Ο άλλοτε τερματοφύλακας του «Δικεφάλου» ήταν πάντοτε κοντά στην αγαπημένη του ομάδα και δεν αποχώρησε ποτέ από το πλευρό της. Σε ηλικία 86 ετών ο Στέλιος Σεραφείδης έφυγε από την ζωή στις 4 Ιανουαρίου του 2022. Προς τιμήν του, το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ πήρε το όνομα του, έτσι ώστε η αγνή του φυσιογνωμία να μην ξεχαστεί ποτέ. Γι’ αυτό και πριν τη σέντρα της αναμέτρησης κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της ημέρας, η ΑΕΚ Β με μία ολοκληρωτική εμφάνιση, «έπνιξε» τον Ηρόδοτο. Το πρώτο και ιστορικό γκολ το πέτυχε ο Ευθύμης Χριστόπουλος στο 54ο λεπτό. Ο Ιατρούδης στο 58’ διπλασίασε τα τέρματα της Ένωσης, ενώ ο αρχηγός Γιούσης στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού έδωσε την… χαριστική βολή. Το μοναδικό που κατάφεραν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι, ήταν να μειώσουν στο 64ο λεπτό με τον Χαλκιαδάκη. Η 29η αγωνιστική της Super League 2, «στιγματίστηκε» από αυτή την αναμέτρηση.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της ΑΕΚ Β όμως, είχε και εξήγηση. Πέρα από την ώθηση του ολοκαίνουργιου γηπέδου, είχαν μαζί του περίπου 1.000 φίλους της ομάδας που δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν, ενώ μάλιστα το «παρών» έδωσε και ο «ισχυρός άντρας» της ΠΑΕ, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Χωρίς_τίτλο_9.png

Άγγελος Κρεμαστός 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0