Retro Stories

Πώς ένα… πρωταπριλιάτικο ψέμα του 1995, «προέβλεψε» τη μετακίνηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό!

Πώς ένα… πρωταπριλιάτικο ψέμα του 1995, «προέβλεψε» τη μετακίνηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό!

Έμοιαζε τόσο… απίθανο, που έγινε πρωτοσέλιδο την Πρωταπριλιά του 1995. Ποιος όμως να φανταζόταν, πως το σενάριο της μετακίνησης του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό, θα έπαιρνε «σάρκα και οστά», μόλις μερικούς μήνες αργότερα…

Σχετικά Άρθρα

Πόσο απέχει ένα… ψέμα από την αλήθεια; Δύσκολη ερώτηση. Να όμως, που μερικές φορές η τύχη τα φέρνει έτσι, που ένα πρωταπριλιάτικο πρωτοσέλιδο, μετατρέπεται σε πραγματικότητα!

Γυρνάμε πίσω στο μακρινό 1995. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, εκείνη την περιοχή, «μεσουρανούσε» στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Βρέθηκε στον πάγκο της «Ένωσης» το καλοκαίρι του 1988 και δεν τον είχε αποχωριστεί, μέχρι και τότε. Μάλιστα, είχε «γευτεί» και αρκετές επιτυχίες, αφού πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή τέσσερις φορές (1989, 1992, 1993, 1994), όπως και το Σούπερ Καπ το 1990. Αργότερα, θα ακολουθούσε και το Κύπελλο Ελλάδας, λίγο πριν πει «αντίο» το 1996.

μπαγιεαεκ.jpg

Για να επιστρέψουμε ωστόσο, στην 1η Απριλίου του 1995, όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, το σενάριο περί αποχώρησής του από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, έμοιαζε σαν… επιστημονική φαντασία. Πόσο μάλλον, για να πάει σε κάποιον άλλον ελληνικό σύλλογο.

Πάνω σε αυτό, στηρίχθηκε και το… αστείο που θέλησε να κάνει μία εφημερίδα, την συγκεκριμένη ημέρα. Τι έλεγε το πρωταπριλιάτικο πρωτοσέλιδο; «Υπογραφή Μπάγεβιτς πήρε ο Κόκκαλης»! Έστελνε τον προπονητή της ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό, κάτι που φάνταζε φυσικά αδιανόητο.

πρωταπριλα.png

Η ιστορία όμως, μάλλον είχε διάθεση για… χιούμορ και έσπευσε να το επαληθεύσει, μετά από περίπου 1,5 χρόνο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πήρε τη μεγάλη απόφαση, το καλοκαίρι του 1996, για να αναλάβει τα «ηνία» του Ολυμπιακού!

Η «βόμβα» είχε πυροδοτηθεί στα… αλήθεια! Το «ψέμα», ένα αστείο, έγινε πραγματικότητα και τίποτα δεν θα ήταν πλέον ίδιο, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Μπάγεβιτς επανέφερε τους «ερυθρόλευκους» στις επιτυχίες, για την εκκίνηση της «αυτοκρατορίας» τους. Κατά το διάστημα της πρώτης παρουσίας του στον Πειραιά, κέρδισε τρεις φορές το πρωτάθλημα (1997, 1998, 1999) και μία το Κύπελλο (1999), πριν επιστρέψει για τη δεύτερη θητεία του, προσθέτοντας ακόμα ένα νταμπλ (2004-05).

μπαγιεολυ.jpg

Κάτι που έμοιαζε αποκύημα της φαντασίας, πήρε «σάρκα και οστά». Χρειάστηκε μόλις μερικούς μήνες, αλλά έγινε. Και το πρωταπριλιάτικο πρωτοσέλιδο του 1995, βγήκε… αληθινό τον Ιούνιο του 1996!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0