Retro Stories

Η χρονιά που ο Μέσι έβαλε γκολ απέναντι σε όλο το πρωτάθλημα Ισπανίας!

Η χρονιά που ο Μέσι έβαλε γκολ απέναντι σε όλο το πρωτάθλημα Ισπανίας!

Την χρονιά 2012/2013 δεν του ξέφυγε κανείς! Ο Μέσι ετοίμασε ένα τουλάχιστον… δώρο σε καθεμία από τις αντιπάλους του. Το απόλυτο ρεκόρ παραμένει και θα παραμείνει για καιρό άπιαστο!

Οι ιστορίες που αφορούν τον Λιονέλ Μέσι τείνουν να γίνονται πιο ευανάγνωστες από ποτέ. Ιδίως τώρα που όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι (και όχι μόνο), έχουν αποδεχτεί πως το «κύκνειο άσμα» του Αργεντίνου πλησιάζει.

Μία τέτοια μέρα, πριν από ακριβώς έντεκα χρόνια, ο Λιονέλ Μέσι πρωταγωνίστησε σε μία μοναδική ποδοσφαιρική νουβέλα. Σαν εκείνες που μόνο αυτός μπορεί να γράψει, να σκηνοθετήσει και να εκτελέσει.

Σε μία απογευματινή αναμέτρηση στο Βίγκο (29η αγωνιστική), όπου η ομάδα του αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Θέλτα (2-2), ο Μέσι κατέγραφε ένα σπάνιο και ένα μάλλον ασύλληπτο ρεκόρ. Τι το ιδιαίτερο όμως έκανε;

Σκόραρε ένα μάλλον συνηθισμένο, για τα δεδομένα του Αργεντινού, εύκολο και όχι ιδιαίτερου κάλλους τέρμα (το 2ο της ομάδας του), το οποίο μάλιστα δεν αποδείχθηκε αρκετό ούτε για να προσφέρει στην ομάδα του τη νίκη, σε μία χρονιά που η Μπαρτσελόνα του Τίτο Βιλανόβα είχε να καμαρώνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος των 100 βαθμών.

Με το τέρμα του απέναντι στη Θέλτα, ο Μέσι ολοκλήρωσε ένα ορόσημο. Διότι προσθέτοντας και τους «Θελέστες» στον κατάλογο των θυμάτων του, είχε μόλις κατορθώσει να σημειώσει ένα (τουλάχιστον) γκολ απέναντι σε όλες τις ομάδες που εκείνη την χρονιά αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της La Liga. Πιο συγκεκριμένα και κατά σειρά απέναντι στις:

Μαγιόρκα (2), Σαραγόσα (2), Λεβάντε (2), Αθλέτικ Μπιλμπάο (2), Μπέτις (2), Ατλέτικο (2), Βαγιαδολίδ, Εσπανιόλ, Μάλαγα, Σοσιεδάδ, Οσασούνα (4), Βαλένθια, Χετάφε, Γρανάδα (2), Σεβίλλη, Ρεάλ Μαδρίτης, Ντεπορτίβο, Ράγιο Βαγιεκάνο (2) και Θέλτα.

Δεν του ξέφυγε καμία και μάλιστα, το επίτευγμα αυτό ήρθε έχοντας βρει δίχτυα σε 19 συνεχόμενα παιχνίδια. Πραγματικά ασταμάτητος. Για την ιστορία, το σερί του Μέσι παρά την επίτευξη του μοναδικού οροσήμου σταμάτησε στα 21 συνεχόμενα παιχνίδια, έχοντας προλάβει να «εγκληματίσει» διπλά απέναντι στις Μπιλμπάο και Μπέτις.

Σε αυτά τα 19 παιχνίδια ωστόσο, ο Αργεντίνος παικταράς είχε προλάβει να καταγράψει μία πληθωρική στατιστική με απολογισμό 30 τερμάτων. Μία απόλυτη παράνοια σε επίπεδο αριθμών και στατιστικής που όμως ο Μέσι γνωρίζει καλά.

Μέχρι σήμερα, ο Λιονέλ Μέσι είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει ένα τέτοιο ρεκόρ. Να σκοράρει δηλαδή απέναντι σε κάθε πιθανό αντίπαλο στο πρωτάθλημα και μάλιστα… σε συνεχόμενα παιχνίδια. Είναι εξαιρετικά πιθανό πως το ρεκόρ αυτό θα μνημονεύεται και σε 10 και πιθανώς σε 20 έτη από σήμερα με δεδομένη την παράλογη φύση του, τον βαθμό δυσκολίας που ενέχει και με δεδομένο το γεγονός πως το κατάφερε ένας αθλητής που προέρχεται από κάποιον εξωπλανήτη.

Σε εκείνο το ιστορικό, από πολλές απόψεις, πρωτάθλημα των «μπλαουγκράνα» ο Μέσι σταμάτησε στα 46 γκολ, παραλαμβάνοντας το βραβείο «Πιτσίτσι», το ισπανικό χρυσό παπούτσι νούμερο 46.

D5EgR7XWsAIw0z1.jpg

Το πρωτάθλημα των 100 βαθμών όπως προειπώθηκε και παραπάνω, εμπνεύστηκε ο Τίτο Βιλανόβα, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα και μεγάλη ελπίδα για τον πάγκο της, ο οποίος «στρατολογήθηκε» για να καλύψει το κενό του Πεπ Γκουαρδιόλα και σε ένα γύρισμα της τύχης είδε τη ζωή να του αρνείται δραματικά το δώρο της έναν χρόνο αργότερα. Αυτό το παραμύθι που εκτυλίχθηκε έντεκα χρόνια πριν, είχε τα πάντα. Ήρωες, πριγκηπόπουλα, ρεκόρ, δάκρυα συγκίνησης αλλά και λύπης.

tito-jugadores-barca.jpeg

Αυτή η εποχή ήταν η εποχή της απόλυτης «βασιλείας» της Μπαρτσελόνα του Μέσι.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0