Retro Stories

Ο άνθρωπος της ΑΕΚ στα ντέρμπι είχε ένα όνομα: Ρόναλντ Βάργκας! (video)

Ο άνθρωπος της ΑΕΚ στα ντέρμπι είχε ένα όνομα: Ρόναλντ Βάργκας! (video)
Η ΑΕΚ σαν σήμερα (28 Φεβρουαρίου) το 2016 κέρδιζε 1-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με γκολ του Ρόναλντ Βάργκας – Το εκπληκτικό στατιστικό του Βενεζουελάνου που έμεινε στην ιστορία.

Σεζόν 2015-16. Η ΑΕΚ επέστρεψε εκείνη τη χρονιά στη Super League μετά από διετή απουσία. Ήθελε και προσπαθούσε να κάνει αισθητή την παρουσία της και αγωνιστικά. Μπορεί να είχε μείνει εκτός τίτλου αρκετά νωρίς, όμως είχε πετύχει κάποιες πολύ σημαντικές νίκες στα ντέρμπι.

Μία απ’ αυτές ήταν σαν σήμερα, 28 Φεβρουαρίου του 2016. Για την 24η αγωνιστική η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε περίπου 25.000 κόσμο. Ο ΠΑΟ ήταν στην 3η θέση εκείνη την αγωνιστική με 42 βαθμούς. Η ΑΕΚ στη 2η θέση με 46.

Όπως είναι φυσικό η ομάδα του Στραματσόνι, τότε, ήθελε τη νίκη για να πλησιάσει την «Ένωση» στη 2η θέση, ενόψει των πλέι οφ, αλλά και επειδή εκείνη τη χρονιά η 2η θέση έδινε εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Το ματς δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, όμως η ΑΕΚ χάρις ένα γκολ φάουλ του Ρόναλντ Βάργκας στο 78ο λεπτό πήρε μία τεράστια νίκη. Το παιχνίδι θα είχε απλά γραφτεί στην ιστορία ως καταγραφή, αν το ματς δεν είχε κρίνει με το γκολ του ο Βάργκας. Εκείνη τη σεζόν ο Βενεζουελάνος χαφ της ΑΕΚ είχε πετύχει κάτι εκπληκτικό: Είχε σκοράρει και είχε δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ σε όλα τα εντός έδρας ντέρμπι, της κανονικής περιόδου, με το ίδιο σκορ! Με δικό του γκολ είχε κερδίσει η ΑΕΚ 1-0 τον Ολυμπιακό, με δικό του γκολ η ΑΕΚ είχε κερδίσει 1-0 τον ΠΑΟΚ και τελευταίο του… θύμα ήταν ο Παναθηναϊκός!

Ας θυμηθούμε τα γκολ του Βάργκας στα ντέρμπι με τη φανέλα της ΑΕΚ τη σεζόν 2015/16:

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0 (24/1/16)

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 (13/2/16)


ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0 (28/2/16)



Θοδωρής Καρβουνιάρης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0